Konut projelerinde doları 1,95 TL'ye sabitledi

İnşaat şirketleri kur artışından dertli. Dolardaki artışın hem üretim, hem satış tarafında sıkıntıya yol açtığını ifade eden Batı Duvarı Yapıları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Muşlu, bu yüzden kuru sabitlediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Konut projelerinde doları 1,95 TL'ye sabitledi

İnşaat şirketleri kur artışından dertli. Dolardaki artışın hem üretim, hem satış tarafında sıkıntıya yol açtığını ifade eden Batı Duvarı Yapıları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Muşlu, bu yüzden kuru sabitlediklerini söyledi. Muşlu, “Doların artışı bu aralar müşterilerin alış etkisini zorlamakta. Biz de durumu görüp doları 1,95 lirada sabitledik.” dedi.

ABD'nin toparlanmasıyla birlikte FED’in para musluğunu kısmaya başlaması doların ateşini yükseltti. Bir ara 2,40 liraya dayanan dolar, müdahale ve faiz artırımıyla 2,17 liraya kadar çekildi. Kurdaki dalgalanmayı, 2013'ü ve 2014 beklentilerini Cihan’a anlatan Batı Duvarı Yapıları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Muşlu, dalgalanma yüzünden kuru sabitlediklerini söyledi. Sektörün üzerindeki vergi yükünden de dert yanan Muşlu, “Her mükellef gibi biz de verginin çok olduğu kanaatindeyiz. Umarız bu konuda devletin bir girişimi olur. Gelirler daha uygun oranlarda vergilendirilmeli. Vergilerin çok olmaması bizim için, sektörümüz için iyidir.” ifadelerini kullandı.

Sektör için 2013’ün olumlu geçtiğini dile getiren Muşlu, kendilerinin geçen seneyi üretim, projelerin tamamlanması ve mimari etkinliklerle geçirdiklerini kaydetti. Muşlu, "Yakuplu West İstanbul Marina’da bulunan West All’ı Ekim ayında satışa sunduk. Projenin yüzde 35’ini de sattık. Yani 2013 ilk üçüncü çeyreğine dek üretime eğildik, üçüncü çeyrekten sonra satışlara başladık. Şu an temennimiz villalarımızın müşterileri ile buluşması.” diye konuştu. Bu sene de İstanbul’a odaklanacakları ve 8. ya da 9. ayında 3 projeyi daha hayata geçirmeyi düşündüklerini anlattı.

BOATSHOW’DA BİR İNŞAAT ŞİRKETİ

Öte yandan inşaat şirketleri projelerinin tanıtımı için buldukları her fırsatı değerlendiriyor. 8. Uluslararası Deniz Araçları Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı’na (Boatshow) katılan Batı Duvarı Yapıları, burada West All projesini tanıtıyor. Şirketin yönetim kurulu başkanı Fırat Muşlu, 23 Şubat'e kadar açık kalacak fuara katılmalarının nedenini şöyle özetledi: “Biz, İstanbul’da tek marinalı villa olan projeyiz. Teknelerin, botların, yatların uğradığı, limanladığı yer marina olduğu için, marina bizim arka bahçemiz olduğu için Boatshow’a iştirak ettik.”
CİHAN

Yorumlar