Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Tanıtım Toplantısı

- Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın: - "(Konut Hesabı ve Devlet Katkısı) Türkiye'nin büyümesine olumlu katkıda bulunacağını düşünüyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Tanıtım Toplantısı

ANKARA (AA) - Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, "(Konut Hesabı ve Devlet Katkısı) Türkiye'nin büyümesine olumlu katkıda bulunacağını düşünüyoruz." dedi.

Aydın, Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, dünyanın bugünlerdeki en büyük sorunu olan büyümenin başlıca koşulunun tasarruf olduğunu belirtti.

Böyle bir projede Maliye Bakanlığı ile ortaklık yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını anlatan Aydın, "Projenin devlet kaynaklarının güçlendirilmesi için ciddi kaynaklar sağlayacağını ümit ediyoruz ve Türkiye'nin büyümesine olumlu katkıda bulunacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Bankacılık sektörüne değinen Aydın, "2008'den itibaren yaşamakta olduğumuz küresel krizin artçı şokları devam ediyor. Sorun büyüme. Gelişmiş ülkeler büyümekte zorlanıyor onlar büyüyemeyince şokları gelişmekte olan bizim gibi ülkeleri de etkiliyor, bunlara yerel koşullar da eklenince ekonominin ve istihdamın sürdürülmesi için bankacılık sektörüne büyük rol düşüyor." ifadesini kullandı.

Türkiye bankacılık sisteminin 2008 krizi ve diğer krizlerde hiçbir katkı ve sermaye desteği almadığını vurgulayan Aydın, 2000'li yılların başında yapılan reformlarla bu gücüne ulaşan sektörün, Türkiye'nin büyümesi için üzerine düşen görevi bundan sonra da yerine getireceğini kaydetti.

Aydın, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası piyasaların açılmasının ciddi bir risk olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Türkiye bu riski satın aldı. Biz o günden sonra pazarın çalışıyor olması için ciddi gayret gösteriyoruz, bu gayreti göstermeye de devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. yaptıklarımızın, yapacaklarımızın teminatı olduğunun bir kez daha altını çiziyoruz. Türk bankacılığı güçlüdür, disiplinlidir, sağlıklıdır ama küçüktür. İnşallah bu tasarruflarla daha çok kredi verebilme, Türkiye'nin daha çok büyümesine katkı sağlama, bundan elde edeceğimiz karlarla öz kaynağı güçlendirme ve bu ülkenin daha çok büyümesine katkı vermek için elimizden geleni yapacağız."

Yorumlar