Kırsal kalkınma yatırım destek başvuru süresi uzatıldı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programına başvuru süresinin uzatıldığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Kırsal kalkınma yatırım destek başvuru süresi uzatıldı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programına başvuru süresinin uzatıldığı bildirildi.

Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi hakkındaki tebliğin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği anımsatıldı. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi hibelerinden yararlanmak isteyen proje sahipleri için daha önce 27 Ocak olarak açıklanan son başvuru tarihinin 11 Şubat'a uzatıldığı belirtildi.

Program kapsamında, yeni tesis ve tamamlama yatırımları ile kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik başvuruların kabul edildiği kaydedilen açıklamada, başvuruda bulunmak isteyen yatırımcıların www.tarim.gov.tr adresinden proje tekliflerini 11 Şubat Salı günü mesai bitimine kadar sunmalarının gerektiği ifade edildi.

Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarının gerçek kişi başvurularında 300, tüzel kişi başvuruları için ise 800 bin lirayı geçmeyeceği kaydedilen açıklamada, "Hibeye esas proje tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilir. Diğer yüzde 50'si oranındaki tutarı başvuru sahipleri kendi kaynaklarından temin etmekle yükümlü olduklarını ve tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan proje tekliflerini, bu tebliğin yayımı tarihinden itibaren 45 gün içerisinde il müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor" ifadelerini kullanıldı. CİHAN

Yorumlar