Kırsal Kalkınma Programı yönetim otoritesinin görevleri belirlendi

ANKARA (AA) - Katılım Öncesi Yardım Aracı kapsamında Kırsal Kalkınma Programı yönetim otoritesinin görev ve çalışma esasları belirlendi. Gıda, Tarım ve...

Google Haberlere Abone ol
Kırsal Kalkınma Programı yönetim otoritesinin görevleri belirlendi

ANKARA (AA) - Katılım Öncesi Yardım Aracı kapsamında Kırsal Kalkınma Programı yönetim otoritesinin görev ve çalışma esasları belirlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının konuya ilişkin yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, programın yönetim otoritesi Tarım Reformu Genel Müdürlüğü olacak. Yönetim otoritesinin program kapsamındaki görevleri, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilen Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı tarafından yürütülecek.

Yönetim otoritesi, programın mali yönetim prensibine uygun olarak yönetilmesini ve uygulamaların izlenmesini sağlayacak.

Söz konusu otorite programın hazırlanması, hazırlanan kırsal kalkınma programı ile ilgili uygulamaların etkin, verimli ve doğru bir şekilde yönetilmesi, izlenmesi, değerlendirilmesi, raporlanması, koordinasyonu, tedbirlerin seçimi, tanıtımı ve programa ilişkin değişiklikler ile ilgili faaliyetleri yürütmekten sorumlu olacak.

Yorumlar