Kırmızı et üretimi yüzde 50 düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars İl Müdürlüğü, 2014 ilk çeyreğinde bir önceki döneme oranla kırmızı et üretiminin yüzde 50 azaldığını açıkladı. Türkiye'de büyük baş hayvancılığın merkezi olarak gösterilen Kars'ta 2014'ün...

Google Haberlere Abone ol
Kırmızı et üretimi yüzde 50 düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars İl Müdürlüğü, 2014 ilk çeyreğinde bir önceki döneme oranla kırmızı et üretiminin yüzde 50 azaldığını açıkladı.

Türkiye'de büyük baş hayvancılığın merkezi olarak gösterilen Kars'ta 2014'ün ilk çeyreğinde tahmin edilen 184 bin 975 ton kırmızı et üretimi gerçekleşmedi. TÜİK Kars İl Müdürlüğünün yaptığı açıklamada, 2014'ün ilk çeyreğinde toplam kırmızı et üretiminin kurban bayramının gerçekleştiği bir önceki döneme göre yüzde 50 oranında azaldığı ve bir önceki yılın aynı dönemine göre de yüzde 11,3 oranında azaldığı bildirildi.

Koyun eti üretiminin ise 2014'ün ilk çeyreğinde 17 bin 370 ton olarak tahmin edildiği ancak koyun eti üretiminin de bir önceki döneme göre yüzde 50 oranında azaldığı ve bir önceki yılın aynı dönemine göre de yüzde 12,8 oranında azaldığı iletildi.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ ARTTI

TÜİK İl Müdürlüğü, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarının ise Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 arttığını da açıkladı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarının 2014 Mart'ında bir önceki aya göre yüzde 4,4 azaldığı, inek peyniri üretiminin yüzde 1,6 artığı, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitlerinin ise yüzde 2,1 artış gösterdiği yanı sıra yoğurt üretiminin bir önceki aya göre yüzde 0,6 artış, ayran üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 0,8 artış gösterdiği kaydedildi.

CİHAN

Yorumlar