Kırgızistan’da muhalefet hükümete yükleniyor

Kırgızistan’da, ülkenin önde gelen gelir kaynaklarından Kumtor Altın İşletmesi’nin mecliste görüşülmesi sırasında muhalefet hükümete yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
Kırgızistan’da muhalefet hükümete yükleniyor

Kırgızistan’da, ülkenin önde gelen gelir kaynaklarından Kumtor Altın İşletmesi’nin mecliste görüşülmesi sırasında muhalefet hükümete yüklendi. Muhalif Respublika Partisi, hükümeti istifaya zorlamak maçıyla imza kampanyası başlattı.

Konuyla ilgili Kırgızistan basınına konuşan Respublika Partisi lideri Nazarali Aripov, hükümete güvensizlik oyu vermek amacıyla yeni bir çalışma başlattıklarını ve bu amaçla diğer muhalif parti liderlerine mektup gönderdiklerini söyledi. Bu arada basına konuşan partinin bir diğer üyesi milletvekili Nurbek Muraşayev ise hükümete güvensizlik meselesini meclise taşımak için gerekli 40 imzanın toplandığını dile getirdi. Taraflar arasında mutabakat sağlanılamaması durumunda muhalefet, güvensizlik meselesini meclis genel kuruluna taşıyacak.

Muhalefet, Kanada'nın Centerra Gold Şirketi’nin işlettiği altın işletmesindeki Kırgızistan’ın kar payı oranının yüzde 67’ye çıkartılmasını talep ediyor. Hükümet ise işletmeci şirketi ile varılan anlaşma gereği pay oranının en fazla yüzde 50’ye çıkartılabileceğini, aksi durumda, şirketin Kırgızistan’ı mahkemeye verebileceğini dile getiriyor.
CİHAN

Yorumlar