Kırgız şair Satılganov, etkinliklerle anılıyor

Kırgız şiirinin ve destan geleneğinin önemli temsilcilerinden Toktogul Satılganov, doğumunun 150.

Google Haberlere Abone ol
Kırgız şair Satılganov, etkinliklerle anılıyor

Kırgız şiirinin ve destan geleneğinin önemli temsilcilerinden Toktogul Satılganov, doğumunun 150. yılında etkinliklerle anılıyor.

TÜRKSOY’un ilan ettiği ‘Toktogul Satılganov Yılı’ kapsamında Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) üyesi Bahçelievler Belediyesi ev sahipliğinde İstanbul'da da geniş katılımlı bir program düzenlendi. Programa Kırgız Cumhuriyeti Kültür, Bilgi ve Turizm Bakanı Sultan Rayev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Genel sekreteri Mustafa Başkurt, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız, Bahçelievler Meclis Üyesi Faruk Çetin, Kırgız Türk Dostluk Derneği Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

TDBB Başkan Yardımcısı, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu adına programa katılan Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kültür birlikteliğimizin ve zenginliğimizin sembolü olan Türk Dünyasının değerli şahsiyetleri vesilesiyle bir araya gelmek ve onları tanımaktan mutluluk duyuyorum." dedi.

TDBB Genel Sekreteri Mustafa Başkurt ise "Birlik olarak belediyeler arasında iş birliği yaşanabilir bir şehirler güzel şehirler inşa etmek için çalışan kurum olsak da Türk dünyasının önde gelen değerlerinin kültür adamlarının, şairlerinin Türk dünyasına ve gelecek nesillere tanıtılması için yapılan programlara katkıda bulunmayı önemsiyoruz, TÜRKSOY ile işbirliğimiz çerçevesinde 3 yıldır güzel organizasyonlar yapıyoruz. Bu anlamda bize destek veren Belediyemize, TÜRKSOY Genel Sekreterimize ve teşriflerinden dolayı sayın Bakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da bu tür programlarla Türk kültürüne hizmet etmiş olan önemli şahsiyetlerin adlarını yaşatmaya çalıştıklarını vurguladı.

Protokol konuşmalarının ardından Satılganov belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Satılganov ve Kırgız kültürü üzerine sunum yapılmasının ardından Kambarkan Folklor ve Etnografya Topluluğu bir konser verdi. Programda ayrıca Satılganov’un fotoğraf sergisi de yer aldı.

Satılganov'u anma adına daha evvel Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde ve 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir- Odunpazarı'nda etkinlikler gerçekleştirilmişti.
CİHAN

Yorumlar