Kilim Mobilya: Rus tüketicinin markamızı tercih edeceğinden eminiz

Rusya’nın başkenti Moskova’nın merkezinde mağaza açan Türk Kilim Mobilya şirketinin Genel Müdürü Zeki Okcu, Rusya piyasasının öncelikli hedeflerinden biri olduğunu kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
Kilim Mobilya: Rus tüketicinin markamızı tercih edeceğinden eminiz

Rusya’nın başkenti Moskova’nın merkezinde mağaza açan Türk Kilim Mobilya şirketinin Genel Müdürü Zeki Okcu, Rusya piyasasının öncelikli hedeflerinden biri olduğunu kaydetti. Türk işadamı, Rus tüketicilerin Kilim Mobilya markasını tercih edeceklerine inandıklarını vurguladı.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Okcu, “Kayseri merkezli bir şirketiz. Şu anda yaklaşık 960 personelimiz çalışıyor. 4 farklı üretim tesisimiz faaliyet gösteriyor. Ev ortamına ait çeşitli mobilya ürünleri üretiyoruz. Panel mobilya, genç, yatak ve yemek odaları, kanepe, koltuk ve diğerleri. Türkiye’nin yaklaşık tüm illerinde mağazalarımız faaliyet gösteriyor. Bunun dışında 46 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Yurtdışında farklı dağıtım kanalları kullanıyoruz. Yurtdışında Kilim markası adı altında 37 mağazamız var. İş kapasitemiz giderek her yıl artıyor. Ürünlerimizin toplam yüzde 25’i ihracat ediyoruz, geriye kalanını Türkiye’de satıyoruz. 2013 yılında toplam ciromuz 100 milyon dolar. Daima yüksek kalitede üretim yapmayı ilke edindik. Bizim için önemli olan müşteri memnuniyeti. Sürekli gelişen teknoloji ile hareket ediyoruz.” dedi.

RUSYA PİYASASI ÖNCELİKLİ HEDEFLERİMİZDEN BİRİ

Rusya’yı önemli piyasa olarak değerlendiren Kilim Mobilya Genel Müdürü Okcu, “Pazara yönelik araştırma ve stratejik çalışmalar yapıyoruz. Rusya piyasası öncelikli hedeflerimizden biri. 143 milyon nüfusu ve arazi açısından dünyanın en büyük ülkesi. Tabii gümrük mevzuatları gibi konularda biraz zor bir pazar. Fakat Rusya’da bizim iş ortağımız Estetika Dizayn şirketi önemli tecrübeye sahip. Gelişmelere yönelik stratejimizi belirledik. Moskova’da ilk mağazamız da ilk adımımız. Akabinde çok ciddi talepler almaktayız. Kısa sürede hedeflediğimiz yerlere ulaşacağımıza inanıyoruz. Şimdilik Moskova ve genel olarak Rusya’da mağaza planlarımız, ciro ve bu gibi rakamlar vermek istemiyoruz. Bazı konular tam netleşsin bakalım. Rusya pazarını iyice araştırdık, Kasım ayında Moskova’da katıldığımız fuarda Rusya piyasasına girmeye karar verdik. Ürünlerimizin Rusya’da beğeniyle tüketileceğine inanıyoruz. Burada İtalyan mobilya ürünleri çok yaygın. Kilim Mobilya zaten İtalya’ya ürün satıyor. Bizim ürünler model, kalite ve diğer hususlar bakımından İtalyan ürünlerinin gerisinde kalmıyor. Rus tüketicisi daha bizim markayı keşfetmedi. Rusya’da “evroremont” denilen Avrupa stiline uygun bir ev tamirat stili var. Bizim ürünler de bu evroremonta tam uygun kalitede. Kalitemiz Avrupa’nın başlıca ülkelerinde tescillendi. Kısaca özetleyim: Ruslar bizim ürünleri keşfederse mutlaka bizi tercih edecek. Buna inandığımız için buraya geldik.” şeklinde konuştu.
1990’lı yıllarda bazı Türk işadamlarının Rusya piyasasını incelemeden yanlış adımlar attığına işaret eden Okcu, “Rusya’ya gelip hemen mal satalım diye başlamamak lazım. Mutlaka Rusya piyasası araştırılmalı. O ülkenin kota, gümrük ve başka ticari mevzüatlarının incelenmesi lazım. O pazar ne istiyorsa ona göre çözüm üretmemiz şart. Yoksa başarılı olamayız.” diyerek Türk işadamlarına önerilerde bulundu.

SİYASİ OLAYLAR İŞ DÜNYASINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Türkiye dahil dünyada yaşanan siyasi istikrarsızlıkların iş dünyasına olumsuz etkileri olduğuna dikkat çeken Okcu, “Ekonomiyi etkiliyor, dolayısıyla iş dünyasına da olumsuz yansıyor. Kur dalgalanmaları falan. Örneğin 2 ay öncesinde 1 dolar 32 rubleyken bugün 36 oldu. Otomatikmen insanların alım gücünde düşme olacak. Sorunlar giderek çözülür. Ama her kes görevini yapacak ve sorumluluğunu yerine getirecek. Temennimiz tüm siyasi sorunlar kısa sürede çözülür, hem ülkemiz hem de dünya refaha kavuşur.” temennisinde bulundu. CİHAN

Yorumlar