Kılıçdaroğlu: İktidar kızdığı holdinge denetçi yolluyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın kızdığı holdinge vergi denetimi yaptırdığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: İktidar kızdığı holdinge denetçi yolluyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın kızdığı holdinge vergi denetimi yaptırdığını öne sürdü. Kılıçdaroğlu, “Kızdığınız bir holdinge polis aramalı denetim yapıyorsunuz, medyaya bile bunu haber veriyorsunuz. Bunlar doğru değil. İş veren milletin bir parçasıdır." dedi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) 25. Genel Kurulu toplandı. Toplantıya anamuhalefet partisi CHP'nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, “Merkez Bankası (TCMB) gerçek anlamda özerk olması lazım. TCMB, para politikaları yaparken gideyim Başbakana danışayım derse onun bağımsızlığı kalmaz. Bağımsız hareket eden kurumların siyasetten ayrılması lazım. Kamu ihalelerinin objektif olması lazım. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’nın özerk olması lazım, vergi denetimlerinin sıcak siyasetten uzak olması lazım.” dedi.

"BÜTÇE RAPORLARI KAÇIRILIYOR"

Meclis’te bütçe görüşmeleri yapıldığını belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, hükümetin Sayıştay raporlarının Meclis’e gelmemesi için yasa çıkardığını ileri sürdü. İktidarın kızdığı holdinge vergi denetimi yaptığını da dile getiren anamuhalefet lideri, bunun doğru olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, yargı bağımsızlığı konusunda Türkiye’nin 21 basamak gerileyerek 85. sıraya indiğini de kaydetti.

"YEREL SEÇİMLERE BÜTÇEDEN 15 MİLYAR LİRA BÜTÇE AKTARILDI"

2014 yılında yapılacak yerel seçimler için bütçeden 15 milyar lira ayrıldığını ileri süren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “2014 yılında 15 milyarı bütçeye nasıl koyarsın. Çünkü önümüzde yerel seçimler var. Benim vergimle benim aleyhime bir şey yapacaksın. Ahlakı geçtim, vicdan da mı yok?” diyerek bu duruma tepki gösterdi.

İstanbul’a seyahat edeceği için Bakan Faruk Çelik’in konuşmasına kalamayacağını açıklayan Kılıçdaroğlu, TİSK’in 25. Genel Kurul toplantısının hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasına son verdi.
CİHAN

Yorumlar