KFMİB Başkanı Sevinç: Fındıktaki hasarın boyutuyla ilgili bilgi kirliliği var

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçı Birliği (KFMİB) Başkanı Edip Sevinç, fındıktaki don hasarının boyutları ile ilgili bir bilgi kirliliği yaşandığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
KFMİB Başkanı Sevinç: Fındıktaki hasarın boyutuyla ilgili bilgi kirliliği var

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçı Birliği (KFMİB) Başkanı Edip Sevinç, fındıktaki don hasarının boyutları ile ilgili bir bilgi kirliliği yaşandığını belirtti. Sevinç, “Elimizde sağlam veriler henüz yok. Fındık Tanıtım Grubu eliyle mayıs ayının başından itibaren bizde detaylı bir tespit çalışması başlatacağız. Bu tespit tamamlandığında kamuoyu ile paylaşılacaktır.” dedi.

Merkezi Giresun'da bulunan KFMİB'nin önceki gün yapılan olağan genel kurul toplantısında başkanlığa seçilen Sevinç, kendilerinin öncelikle ihracatçıların temsilcisi olduklarını ancak fındıkta sektörü bir bütün kabul ederek hareket ettiklerini belirterek,"Üretici, manav, tüccar, kırma fabrikaları, sanayici, ihracatçı, hepsi aynı gemideki kesimlerdir." dedi.

Fındığın yaşanan güncel gelişmelerden uzun vadeli olarak olumsuz etkilenecek bir ürün olmadığını ifade eden Sevinç, sözlerine şöyle devam etti: “Fındık kıymetli bir üründür. Sektörün önü açıktır. Bu vizyonu, özellikle üretimden ihracata kadar istikrarlı politikalarla sürdürmeliyiz. Bunun için önem vereceğimiz çalışmaların başında verim ve kaliteyi arttırma gelmektedir. Birlik olarak bu konuda daha fazla çaba sarf edeceğiz ve sektöre gereken destekleri vereceğiz. Verimlilik artmadan ihracatın artması mümkün değildir.”

KFMİB Başkanı Sevinç, mart ayının son günlerinde meydana gelen don olayı konusuna da değinerek, "Zararın boyutları ile ilgili bir bilgi kirliliği söz konusudur. Elimizde sağlam veriler henüz yok. Fındık Tanıtım Grubu eliyle mayıs ayının başından itibaren bizde detaylı bir tespit çalışması başlatacağız. Bu tespit tamamlandığında kamuoyu ile paylaşılacaktır.” diye konuştu.

KFMİB'nin 11 kişilik yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Edip Sevinç (Trabzon), Dursun Oğuz Gürsoy (Ordu) Hüseyin Durak (Ordu) Mustafa Poyraz (Ordu), Ömer Aydın (Ordu), Cem Şenocak (Ordu), Mehmet Albayrak (Ordu), Sebahattin Arslantürk (Trabzon), Hasan Sabır (Trabzon), Bülent Yavuz (Giresun) ve Azmi Yılmaz (Samsun). CİHAN

Yorumlar