Keskinoğlu'nun Endonezya'ya zeytinyağı ihracatı her yıl artacak

Keskinoğlu’nun, Ravika markasıyla 2014’te Endonezya’ya 100 bin litre olarak yapacağı zeytinyağı ihracatı, her yıl yüzde 10 oranında artacak.

Google Haberlere Abone ol
Keskinoğlu'nun Endonezya'ya zeytinyağı ihracatı her yıl artacak

Keskinoğlu’nun, Ravika markasıyla 2014’te Endonezya’ya 100 bin litre olarak yapacağı zeytinyağı ihracatı, her yıl yüzde 10 oranında artacak. Şirketin 2006 yılında butik olarak üretime başladığı Ravika marka zeytinyağı, bugün Singapur’dan Norveç’e, ABD'den Birleşik Arap Emirlikleri’ne kadar toplam 75 ülkede Türkiye’yi temsil ediyor. Zeytinyağı talebi yükselen pazarları hedef alan Ravika, 2008 yılından beri ihracat yaptığı Endonezya pazarında 2014 için hedef büyüttü. Son beş yılda zeytinyağı ithalatı yüzde 200’ün üzerinde artan ve 2012'de 1,4 milyon litre zeytinyağı ithal eden Endonezya’ya, bu yıl 100 bin litre zeytinyağı ihracı için anlaşma imzaladı.

Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, yaptığı açıklamada Endonezya’nın satın alma gücü en yüksek bölgelerinde Ravika’nın tercih edilme oranının hızlı bir şekilde arttığını söyledi. Keskinoğlu, “Endonezya’da büyük bir satış ekibi kurduk ve birkaç yıldır yürüttüğümüz aktif çalışmalar sayesinde Ravika bugün, ülkenin tüm adalarında satışa sunulmaya başlandı. Şu anda ülkenin en meşhur adası Bali başta olmak üzere Bandung, Surabaya, Medan, Yogyakarta ve Kalimantan adalarının tamamında, 100’e yakın noktada market raflarında. Ayrıca Bali’deki tüm dört ve beş yıldızlı oteller de artık Ravika’yı tercih ediyor. 2014’te 100 bin litre olarak yapmayı planladığımız zeytinyağı ihracatımızı, ayrıca her yıl yüzde 10 arttıracağız. Ravika, Uzakdoğu ülkelerinde rüştünü ispatlayan ve birçok İtalyan markasını birincilik tahtından eden bir markaya dönüştü. Zeytinyağı kalitemizle ihracatta son derece avantajlıyız. Bu gelişmeler, Türkiye’nin zeytinyağı ihracatında hakettiği konuma ulaşacağını bir kez daha gösteriyor.” dedi. CİHAN

Yorumlar