Keskinoğlu, tüketiciyi bilinçlendirmek için internet TV kurdu

Piliç üretim koşulları hakkında tüketiciyi bilimsel gerçeklerle bilgilendirmek için sosyal sorumluluk kampanyası başlatan Keskinoğlu, projenin ilk adımı için 100 bin dolar yatırım yaparak bir internet TV kurdu.

Google Haberlere Abone ol
Keskinoğlu, tüketiciyi bilinçlendirmek için internet TV kurdu

Piliç üretim koşulları hakkında tüketiciyi bilimsel gerçeklerle bilgilendirmek için sosyal sorumluluk kampanyası başlatan Keskinoğlu, projenin ilk adımı için 100 bin dolar yatırım yaparak bir internet TV kurdu. Keskinoğlu, projeyle 10 milyonu aşkın insana ulaşmayı hedefliyor.

    Sektörde 50. yılını dolduran ve gerçekleştirdiği projelerde her zaman tüketici yararını gözeten adımlar atarak sektörün öncülüğünü üstlenen Keskinoğlu, kuş gribi döneminde gerçekleştirdiği bilinçlendirme çalışmalarından sonra, son yıllarda tavuk üretimi hakkında ortaya atılan iddialar konusunda halkı doğru bilgilendirmek için bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Keskinoğlu, bu projeyle, son zamanlarda kamuoyunun zihninde oluşan tüm sorulara cevap vermeyi hedefliyor.

    Projenin ilk aşamasında kurulan Keskinoğlu Internet TV’de piliçlerin kesim sürecine kadar yetiştirilmesinin her aşaması anbean izlenecek. Broiler (etlik piliç) kümeslerine yerleştirilen kameralarla, piliçlerin nasıl bir ortamda yetiştiğini canlı yayınla izlemek mümkün olacak. Organik tavukların yaşam şartlarını canlı yayınla göstermek; hem bio-güvenlik tedbirleri, hem de diğer tesislerden 30 kilometre uzakta konumlandırılan kümeslerde internet yayını ve telefon bağlantısı olmaması sebebiyle, mümkün olmadığından, TV yayını için özel olarak kurulan kümeste gerçek üretim şartları oluşturuldu. Tüm Türkiye’deki internet kullanıcılarının 24 saat boyunca kesintisiz izleyebileceği Internet TV’nin iPhone ve android yazılımları da hazırlandı.

    Projenin ikinci aşamasında ise Keskinoğlu, İstanbul’daki 2 bini aşkın pediatrist ve beslenme uzmanını tesislerinde ağırlayacak. İstanbul’da başlayan pilot çalışma için öncelikle, 2 ay süren bir algı araştırması gerçekleştirildi ve hem doktorların piliç eti tüketimleri hem de hastalarına tavsiyeleri konusunda bilgi alındı.
    
    Araştırmanın henüz ilk haftasında 100’e yakın doktor Keskinoğlu’nun tesislerini gezmek istediğini belirtti. Doktorlar, aralık ayında başlayacak tesis gezilerine 20’şerli gruplar halinde katılacak. Tesis gezileri esnasında doktorlar, üretimle ilgili tüm bilgileri konuyla ilgili bilim uzmanlarından alabilecekler. 50 yıldır attığı her adımda uzmanların görüşlerini dikkate alan Keskinoğlu, tesis gezisi sırasında doktorlardan gelebilecek önerileri de dikkate alacak.

    Projenin üçüncü aşamasında da Keskinoğlu’na başvurularını internet üzerinden ileten tüketiciler ve özellikle de anneler Keskinoğlu’nun Manisa’nın Akhisar ilçesindeki tesislerine davet edilecek. Keskinoğlu, 2014 yılı boyunca sürdüreceği projeyle, 35 milyon olan internet kullanıcısının yüzde 30’una ulaşmayı ve toplamda yaklaşık 4 bin kişiyi de tesislerinde ağırlamayı hedefliyor. CİHAN

Yorumlar