Kelimbetov: Kazakistan’da ikinci dalga devalüasyon beklentisi yok

Kazakistan Merkez Banaksı Başkanı Kayrat Kelimbetov, ülkede ikinci dalga devalüasyon beklentisinin olmadığını söyledi. Ülkede Şubat ayında yaşanan beklenmedik devalüasyon sonrası sürekli gündemde tutulan ikinci dalga devalüasyon söylentilerine...

Google Haberlere Abone ol
Kelimbetov: Kazakistan’da ikinci dalga devalüasyon beklentisi yok

Kazakistan Merkez Banaksı Başkanı Kayrat Kelimbetov, ülkede ikinci dalga devalüasyon beklentisinin olmadığını söyledi. Ülkede Şubat ayında yaşanan beklenmedik devalüasyon sonrası sürekli gündemde tutulan ikinci dalga devalüasyon söylentilerine Astana’da yaptığı bir toplantıda cevap veren Merkez Bankası Başkanı Kayrat Kelimbetov bu tür söylemlerin bilerek ve kasti olarak bazı çevrelerce sürekli gündemde tutulmasının ülke ekonomisine zarar verdiğini ifade etti.

Son dönemde Rusya Rublesi’nin dolar karşısında değer kazandığının altını çizen Kelimbetov, bu ve benzeri sebeplerden dolayı Kazakistan’da yeni bir dalga devalüasyonun olmasının mantıksız olduğunun altını çizdi.

Kazakistan para birimi tenge, spekülatörlerin önüne geçilmesi ve para biriminin sert hareketlerden korunması amacıyla Şubat ayında gerçekleştirilen yüzde 19'luk devalüasyonun ardından dolar karşısında yaklaşık 185 seviyesine gerilemişti.

CİHAN

Yorumlar