Kazakistan’dan yabancı yatırımcılara yeni fırsatlar

Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kazakistan'da yatırımcıların faaliyetlerini kolaylaştırmayı amaçlayan yeni yasanın yürürlüğe gireceği müjdesini verdi.Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen Asya Kalkınma Bankası'nın (ADB)...

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan’dan yabancı yatırımcılara yeni fırsatlar

Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kazakistan'da yatırımcıların faaliyetlerini kolaylaştırmayı amaçlayan yeni yasanın yürürlüğe gireceği müjdesini verdi.

Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen Asya Kalkınma Bankası'nın (ADB) 47. yıllık toplantısının bugünkü oturumunun açılışında konuşan Kazakistan Cumhurbaşkanı, ülkede yatırımcıların faaliyetlerini kolaylaştıracak yeni yasaların hazırlandığını söyledi.

Kazakistan ekonomisinin modernizasyonunun yabancı ve yerli yatırımların aktif olarak devam etmesine bağlı olduğunun altını çizen Nazarbayev, bu amaçla yatırımcılara elverişli ortam hazırlamak ve yeni bir yatırım yasası çıkarılması yönünde çalışmanın sürdüğünü dile getirdi.

Çıkacak yeni yasayla yatırmcıların 10 yıl kurumlar vergisinden muaf tutulacağını, serbest yatırım sübvansiyonları, mevzuat istikrarı ve tarife öngörülebilirliği sağlamak ve yabancı işgücü ithalini kolaylaştırmak hedefleniyor.

Kazakistan Hükümeti ev sahipliğinde ilk defa yapılan "İpek Yolu: Değişen Dünyayı Asya’yla Birleştirmek" temalı toplantıya başta Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı temsilcileri olmak üzere üst düzey politikacılar, işadamları, medya mensupları ve STK temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 3 binden fazla delege katılıyor. Toplantı 5 Mayıs’ta sona erecek. CİHAN

Yorumlar