Kazakistan'a 266 milyar tenge kredi

- Krizle mücadele tedbirleri kapsamında, uluslararası finans örgütlerinden 266 milyar tenge kredi alınacak

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan'a 266 milyar tenge kredi

ASTANA (AA) - Kazakistan, ekonomik krizle mücadele tedbirleri kapsamında ülkedeki orta ve küçük işletmeleri desteklemek amacıyla, uluslararası finans örgütlerinden 266 milyar tenge kredi alacak.

Kazakistan Milli Ekonomi Bakanlığı temsilcisi Galiya Coldıbayeva, Kazmedia merkezinde düzenlendiği basın toplantısında, ekonomik krizle mücadele tedbirleri kapsamında orta ve küçük işletmelere destek kredilerinin sağlandığını belirtti.

Bu kapsamda uluslararası kurumlardan da kredi alınacağını ifade eden Coldıbayeva, "Geçen sene, 2015, 2016 ve 2017 için Asya Kalkınma, Avrupa İmar ve Kalkınma ile Dünya bankalarından 155 milyar tenge kredi almayı planlamıştık. Ancak ülkede yaşanan devalüasyon sonucu Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan miktar, yaklaşık 266 milyar tengeye yükseldi." dedi.

Uluslararası finans örgütlerinden kredinin üçte birinin geçen yıl alındığını anlatan Coldıbayeva, bu sene ve 2017'de de kredi alımıyla ilgili çalışmaların süreceğini kaydetti.

Kazakistan'ın dış borcu, 2015 sonu itibarıyla 12 miyar 800 milyon dolar seviyesinde olmakla birlikte ülkenin gayri safi milli hasılasının yüzde 7'sini oluşturuyor. Bunun önemli kısmı, hükümetin ve Kazakistan Ulusal Bankasının borçlarından oluşuyor.

Yorumlar