Kazakistan ile Rusya arasında yatırım anlaşması

- Kazakistan ile Rusya arasında 3 milyar dolarlık yatırım anlaşması imzalandı

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan ile Rusya arasında yatırım anlaşması

ASTANA (AA) - Kazakistan ile Rusya arasında, başta demiryolu, madencilik, tarım, ulaştırma, lojistik ve çevre olmak üzere, birçok alanda 3 milyar dolarlık 56 anlaşma imzalandı.

Kazakistan ile Rusya arasındaki Bölgelerarası İşbirliği 13. Forumu kapsamında düzenlenen Kazak-Rus İş Forumu'na, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in yanı sıra iki ülkeden yaklaşık 900 büyük şirket temsilcisi katıldı.

Nazarbayev, iş adamlarına yönelik yaptığı konuşmada, küresel ekonomik krizin gölgesinde olan iki ülke arasındaki ticaret hacminin düştüğünü belirterek, ekonomik ilişkilere yeni ivme kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Putin de iş dünyasının desteği ile iki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin istikrarlı kalkınma yoluna getirilmesi ve kalkınması için tüm çabaları göstereceğini belirterek, yeni projeleri uygulamakla ülkeler arası ekonomik yakınlaşmada katkı sağlamaya devam edeceklerini bildirdi.

Forumun sonunda, iki ülke arasında başta kimya, demiryolu, inşaat, makine, enerji, tarım ve madencilik olmak üzere, birçok alanda 3 milyar dolarlık 56 anlaşma imzalandı.

Kazakistan’da petrol, ulaştırma, iletişim, makine, uzay, atom enerjisi, doğal gaz ve diğer birçok alanda 6 bin 453 Rus asıllı şirketin çalıştığı belirtiliyor.

Kazakistan ile Rusya arasındaki ticaret hacmi, 2015 yılında 14,57 milyar dolar olarak kayıtlara geçerken, 2016'nın ilk 6 ayında bu miktarın 6 milyar dolar olduğu açıklandı.

Yorumlar