KAYSO Başkanı Boydak: Hükümet sanayiciye cansuyu sağlarsa çok dua alır

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, hükümetten sanayici için Halk Bankası ve diğer bankalar üzerinden limitli kredi vermesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
KAYSO Başkanı Boydak: Hükümet sanayiciye cansuyu sağlarsa çok dua alır

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, hükümetten sanayici için Halk Bankası ve diğer bankalar üzerinden limitli kredi vermesini istedi. Boydak, "Bunu öngörürse teşekkür ederiz. Alkışlarız. Hani can suyu diyorlar ya, işte can suyu olsun arkadaşlara. Örneğin alt limit 250 bin, üst limit 500 Bin TL arasında imkânlar sanayicilere ve özellikle KOBİ’lere de sağlanırsa memnun oluruz. Özellikle KOBİ’ler için istiyoruz. Çünkü KOBİ’lerimiz esnaflığın bir kademe yukarısı. Bu yönde talebimizi açıkça buradan yapıyoruz. Eğer Başbakan’ın burada himmeti olursa, büyük memnuniyet duyarız. Hükümette bunu yaparsa çok dua alır.” diye konuştu.

KAYSO Meclisi, mart ayı toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Nurettin Okandan başkanlığında yapılan toplantıda konuşan Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, sanayicilere istihbarat uyarısında bulundu. Toto oynamaya gerek olmadığını belirten Boydak, şunları ifade etti: “İçinizden bana kızabilirsiniz. Ama işlerimiz yoğun. Cirolar büyüyor ama bir taraftan da, iş yaparken iç ve dış piyasada istihbaratınızı iyi yapın. Kaderci yaklaşımlar oluyor. Ve bu nedenle üzücü örnekler karşımıza çıkıyor. Bazı firmalar, riskleri makul yönetmeyip istihbarat çalışmalarını iyi yapmadığı için piyasadan kalktığını biliyoruz. Mal sattığımız insanları, tanıyalım. Nereye gidiyor, bilmemiz lazım. Teminat, ipotek istemenin ayıp, günahı yok. Eskiden teminat istenirse, ‘mal almaz, ayıp olur’ denirdi. Bu işin artık ayıbı, günahı yok. Yüzde 100z güvendiğiniz müşterileriniz varsa, diyecek bir şey yok. Varlığını 3-4 müşteriye dağıtıp, TOTO oynamaya gerek yok. El emeği göz nuru bu kaynaklar sadece sizlerin değil. Batırdığımız paralar memleketin parası. Ailelerinize, ortaklarınıza karşı sorumluluğumuz var. İstihbarat çalışmalarına dikkat etmek gerek. İstihbarat yapmak çok basit. Çalıştığınız bankaya firma ismi ve kimlik no vermeniz yetiyor. 15 dakikada sicil geliyor size”

Yüzde 5 maliyetle esnafa, Esnaf ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kredi verildiğini hatırlatan Boydak, bu konuda hükümetten talepte bulundu. Boydak, “Hükümetimizden bu konuda bizim de talebimiz var. Eğer hükümet sanayiciyi de göz önüne alır ve Halk Bankası ve diğer bankalar üzerinden limitli krediler ön görürse teşekkür ederiz. Alkışlarız. Hani can suyu diyorlar ya, işte can suyu olsun arkadaşlara. Örneğin alt limit 250 bin ile üst limit 500 Bin TL arasında imkânlar sanayicilere ve özellikle KOBİ’lere de sağlanırsa memnun oluruz. Özellikle KOBİ’ler için istiyoruz. Çünkü KOBİ’lerimiz esnaflığın bir kademe yukarısı. Bu yönde talebimizi açıkça buradan yapıyoruz. Eğer Başbakan’ın burada himmeti olursa, büyük memnuniyet duyarız. Hükümette bunu yaparsa çok dua alır.” diye konuştu.

Yerel seçim öncesi tüm siyasi partilere aynı mesafede olduklarını belirten Boydak, “Bizim verdiğimiz vergilerden zannediyorsam yüzde 5 oranında yerel yönetimler için pay aktarılıyor. Bu nedenle bizim de bu konuda temenni hakkımız var. Umarız seçimden sonra yeni yasayla birlikte en ücra yerde yaşayan vatandaşlarımızın da yaşam standartları artar. Ve zenginlik ayırt etmeksizin tüm tabana yayılır. Bunu hep beraber yapmamız gerekiyor. Bu nedenle kazasız belasız bir seçim diliyorum” dedi.
CİHAN

Yorumlar