Kayseri Tarım Fuarı bin 400 firmanın katılımı ile açıldı

Kayseri’de 9’uncusu düzenlenen ve bu yıl ilk kez Orta Asya ve Türk Cumhuriyetleri'nden 10 ülkenin katılımıyla uluslararası boyuta taşınan 'Tarım Fuarı' açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kayseri Tarım Fuarı bin 400 firmanın katılımı ile açıldı

Kayseri’de 9’uncusu düzenlenen ve bu yıl ilk kez Orta Asya ve Türk Cumhuriyetleri'nden 10 ülkenin katılımıyla uluslararası boyuta taşınan 'Tarım Fuarı' açıldı.

    Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sadık Yakut, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Ziraat Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Güneş ve ilçe ziraat odaları başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odalarının temsilcileri, tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

    TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, açılışta yaptığı konuşmada, Kayseri’ye yakışır şekilde bir fuar organizasyonu gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Orhan Düzgün de, bu yıl 9’ncusu düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın bir sanayi ve ticaret kenti olarak bilinen Kayseri’nin aslında tarımda da ciddi bir ağırlığa sahip olma niyetinde olduğunun çok güzel bir göstergesi olduğunu söyledi.

    Fuarları açmanın önemli ancak devam ettirmenin çok daha önemli olduğunu, Kayseri’nin de 9 yıldır bu alanda fuar açarak önemli bir konuma geldiğini belirten Vali Düzgün, bu tür sektörel fuarların çiftçilerin teknolojiyi daha çok kullanabilmesine ve yeniliklerden haberdar olabilmesine zemin hazırladığını kaydetti.

    Vali Düzgün, fuarın Orta Asya ve Türk Cumhuriyetleri’nden katılımcılarla uluslararası boyuta taşınmasının önemine işaret ederek “Türkiye’nin göbeğinde Orta Anadolu’da, üstelik 1400 katılımcı firma ile böylesi bir fuarın açılıyor olması son derece önemli. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi. Vali Düzgün, Kayseri’nin tarım ve hayvancılıkta çok daha iyi noktalara geleceğine olan inancını dile getirerek, şu an kabak çekirdeği, alabalık üretimi ve elma alanında Türkiye’de söz sahibi olan Kayseri’nin bu alanlardaki varlığının giderek daha da artacağını ifade etti.

    Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan ise konuşmasında, Kayseri’nin tarım ve hayvancılığına ilişkin bilgiler vererek Türkiye’nin kabak çekirdeği ihtiyacının yüzde 38’inin Kayseri’den karşılandığını, yıllık 11 bin tondan fazla üretilen alabalığın yüzde 80’inin ihraç edildiğini ve Türkiye’de tüketilen her 3 yumurtadan birinin Kayseri’de üretildiğini anlattı.

    Yoğun ilginin gözlendiği fuarın açılışının ardından TBMM Başkanvekili Yakut, Vali Düzgün, milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer ile beraberindekiler, fuar alanında açılan stantları gezerek ilgililerden bilgiler aldı, ikram edilen yöresel yiyecekler ile organik ürünlerin tadına baktı.

    23 Mart’a kadar ziyarete açık kalacak fuarda, çiftçiler, yeni teknoloji ürünü traktörler, biçerdöverler, toprak işleme, ekim dikim makineleri, modern sulama alet, makine ve ekipmanları, hayvancılıkla ilgili modern alet ekipmanları, tohum, yem ve katkı maddeleri, ilaç, gübre, örtü alet ve ekipmanları, diğer tarımsal alet ve ekipmanları görme, değerlendirme, alım ve satım imkanlarını bulabilecek. CİHAN

Yorumlar