Kayseri Mobilya Fuarı Başladı

Kayseri Mobilya Fuarı (KMOB) Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kayseri Mobilya Fuarı Başladı

50 bin ziyaretçinin beklendiği fuara ilk kez Malezya'dan da 24 firma katılarak mobilya ürünlerini sergilemek için stant açtı. Mısır'ın Kahire Ticaret Odası Başkanı Akram El Shefei'de kalabalık heyetle açılışa katıldı.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Kayseri Marangozlar, Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası'nın sağladıkları destek ve işbirlikleri ile Kayseri Dünya Ticaret Merkezinde fuar açılışı yapıldı. Açılışa Vali Orhan Düzgün, AK Parti il Başkanı Ömer Dengiz, ERÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Yetim, Kayseri Sanayi Odası başkanı Mustafa Boydak, Mısır'ın Kahire Ticaret Odası başkanı Akram El Shefei' ve çok sayıda mobilya firması yöneticisi katıldı. Birlikte kurdele kestiler. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle fuar açılış kurdelesinin kesimine iki çocuk da katıldı.

Açılışta konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, mobilya fuarının önemine işaret ederek, ''Ekonomik gücü, sanayi ve ticari altyapısı ile Türkiye'nin özellikle mobilya sektöründe üretim üssü konumuna ulaşan Kayseri, milyonlarca dolarlık iş hacmi yaratıldı. Türk firmalarının yurt dışına gittiğimizde bayiliklerini ve şubelerini görünce çok mutlu oluyoruz." dedi.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Alan, mobilya fuarında stant açan firmaların üst düzeyde kaliteli ve çok yeni modeller sergilediğini ifade etti. Boydak, mobilya firmalarının gelecek adına ülkenin ihracattan daha büyük pay alması adına önemli olduğunu söyledi. Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri’nin gelecek adına 7 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmasında mobilya sektörünün lokomotif görev üsteleneceğine işaret etti. Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, Kayseri'nin yeni mobilya üretim alanı oluşturduğu ve bu alanın sektöre önemli canlılık getireceğini ifade etti.

Tüyap Fuarcılık Yapım Şirketi Anadolu Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Kayseri Mobilya Fuarı'na ilk kez Malezya'dan 24 firmanın katıldığını, Mısır'ın Kahire Ticaret Odası yetkililerinin de fuar için Kayseri'ye özel olarak geldiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından açılış yapıldı ve fuar alanı gezildi.

Yorumlar