"Kayıt dışılık, devlet-İSMMMO iş birliğiyle çözülür"

- İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Adayı Çalışkan: - "Kayıt dışılıkla mücadele ülkemiz için olduğu gibi meslek mensuplarımız açısından da en büyük sorumluluk olarak gündemimizdedir. Kayıt dışılık, devlet-İSMMMO iş birliğiyle çözülür"

Google Haberlere Abone ol
"Kayıt dışılık, devlet-İSMMMO iş birliğiyle çözülür"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkan Adayı Adem Çalışkan, kayıt dışılıkla mücadelenin Türkiye için olduğu gibi meslek mensupları açısından da en büyük sorumluluk olarak gündemlerinde olduğunu belirterek, kayıt dışılığın, devlet-İSMMMO iş birliğiyle çözüleceğini kaydetti.

Meslekte Birlik Grubu adına İSMMMO Başkan Adayı olan Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, mali müşavirliğin, ülke ekonomisinin gelişmesinde devlet ile özel sektörü birbirine bağladığı ifade etti.

Çalışkan, Türkiye, dünya liderliğine giden yolda hızla ilerlerken, ülke ekonomisinin daha hızlı büyümesi için meslek odalarının da aynı vizyonu taşıması gerektiğini vurguladı.

İstanbul'daki meslektaşlarının sayısının Anadolu'da bir il nüfusu kadar olmasına rağmen, sadece aidat toplayan meslek odacılığını sonlandırmak istediklerini aktaran Çalışkan, "Kayıt dışılıkla mücadele, ülkemiz için olduğu gibi meslek mensuplarımız açısından da en büyük sorumluluk olarak gündemimizdedir. Kayıt dışılık, devlet-İSMMMO iş birliğiyle çözülür." değerlendirmesinde bulundu.

Çalışkan, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamındaki gerçekçi her adımı kurumlararası iş birliğiyle destekleyeceklerini kaydetti.

Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirmede İSMMMO'nun en kilit meslek odası olduğunu ancak bir iş birliğine gitmediklerine işaret eden Çalışkan, 8 maddelik taahhütle aday olduğunu, ülke ekonomisine katkıda bulunan serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin ekonomik kalkınmadan hak ettikleri payı almasını sağlayacaklarını ve mesleğe itibar kazandıracaklarını belirtti.

Çalışkan, 8 maddeyi şöyle sıraladı:

"Mesleğimize saygınlık kazandıracağız. Haksız rekabet ve tahsilat sorununu çözeceğiz. Meslektaşlara yönelik sosyal projeler geliştireceğiz, iki yakada birer sosyal tesis kuracağız. Proaktif ve inovatif meslek içi eğitim dönemi başlatacağız. Meslektaşlarımızın haklarını her alanda koruyacağız. Kayıt dışı ile mücadele başta olmak üzere ülke ekonomisine yön verecek çalışmalar yapacağız. Meslek yasamızı dünya standartlarına taşımak için çalışacağız ve büyük hedefimiz olan İSMMMO Üniversitesini kuracağız."

Açıklamada, 28 - 29 Mayıs 2016 tarihlerinde Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılacak İSMMMO Seçimli Genel Kurulu'nda yaklaşık 40 bin üyenin oy hakkı bulunduğu da belirtildi.


- Adem Çalışkan kimdir


Ordu'da 1974 yılında doğan Çalışkan, 1996 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu.

Çalışkan, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir unvanını 1999 yılında aldı.

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan, 2013'te "Bağımsız Denetim Yetkisi" sahibi oldu.

Çalışkan, halen İstanbul Bayrampaşa’da mali müşavirlik yapıyor.

Aynı zamanda bir bağımsız denetim şirketinin ortağı olan Çalışkan’ın, çeşitli dergilerde Mali Mevzuat ve Sosyal Güvenlik uygulamaları ile ilgili makaleleri, meslek mensuplarında kurumsallaşma ve ofis yönetimi konularında çalışmaları bulunuyor.

Kuruluşundan bugüne Meslekte Birlik Grubu'nda aktif görev üstlenen Adem Çalışkan, 2010 yılındaki seçimlerde Meslekte Birlik Grubu İSMMMO Başkan Adayı oldu ve 2010-2013 dönemi İSMMMO Yönetim Kurulu üyesi olarak hizmet verdi.

Yorumlar