Kayısı üreticisine yeni destek yok

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Malatya’da ürünlerinin yüzde 90’ı don olayından zarar gören çiftçilerin destek beklentilerine ilişkin soruya “İşte biz borçları erteledik" diye cevap verdi. Bakan Mehdi Eker, Malatya Valiliğini...

Google Haberlere Abone ol
Kayısı üreticisine yeni destek yok

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Malatya’da ürünlerinin yüzde 90’ı don olayından zarar gören çiftçilerin destek beklentilerine ilişkin soruya “İşte biz borçları erteledik" diye cevap verdi.

Bakan Mehdi Eker, Malatya Valiliğini ziyaretinde yaptığı açıklamada, don ile kuraklık nedeniyle çiftçilerin zor günler geçirdiğini belirtti. Devlet olarak üreticileri yalnız bırakmamaya çalıştıklarını söyleyen Eker, “Onlarla birlikte çözüm üretmeye uğraşıyoruz. Bu yıl çiftçimiz diğer yıllara nispetle zor günler geçirmekte. Ama sabırla, tevekkülle uzatılacak devlet elini bekleyip durmaktadır. Afetlerden zarar gören çiftçiler için 1 yıl süreyle zirai kredilerine borç ertelemesi yapıldı. Gelişmeleri değerlendiriyoruz. Sonuçta tarım sektörü burada bir şekilde etkilendi." dedi.

Malatya’da kayısı bahçelerinin yüzde 90’ının Mart ayı sonunda meydana gelen zirai don olayından etkilendiği anımsatılarak üreticilerin destek beklentilerine ilişkin soruya Eker, "İşte biz borçları erteledik" cevabını verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

‘Yüksek Seçim Kurulu’nun Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi istifa etmesine gerek olmadığı’ yönündeki kararını da değerlendiren Eker, bunu ilk günden itibaren dile getirdiklerini, Anayasa’da açık hüküm bulunduğunu ifade etti. Buna karşın muhalefet partilerinin istifa çağrısında bulunduklarını söyleyen Eker, “Yüksek Seçim Kurulu da onlara bir kez daha bu maddeyi hatırlattı” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığıyla birlikte açıkladığı vizyon programını da değerlendiren Eker, programda yeni Türkiye’nin yol haritasının çizildiğine işaret etti. Daha demokrat bir Türkiye olacağını savunan Eker, “Daha demokratik bir Türkiye'den bahsettiğimizde daha sivil, sorunlarını çözmüş, demokrasiyi ileri safhada kurumsallaştırmış bir Türkiye'dir. Bunun en önemli unsurlarından bir tanesi de Türkiye'de, Türkiye'nin var olan sorunlarını barış içerisinde çözebilme yeteneğini ortaya koyabilmesidir. Nedir bu? Çözüm sürecidir. Çözüm süreci ile biz diyoruz ki, Türkiye'nin 35 yıldır kanamaya sebebiyet veren, kanın döküldüğü, gözyaşının aktığı bir meselede biz barış içerisinde bu yaramızı, bu sorunumuzu çözebileceğiz. Bu iradeyi ortaya koyuyoruz” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar