Kasırga haberiyle ilgili düzeltme

Sitemizde 13 Mart 2015 tarihinde yayımlanan "Kasırga'nın Oğullarının Şirketi Kamudaki Tüm Kurumlarla Çalışıyor" haberiyle ilgili tekzip metni.

Google Haberlere Abone ol
Kasırga haberiyle ilgili düzeltme

 Yukarıda Muhatap isimlerinin altında yer alan Başlıklar ile 09.12.2015 tarihinde yayımlanan haberler hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.

Haberde yer alan iddialar asılsız tamamen gerçeklere aykırı, karalama amaçlı ve kamuoyunu yanıltıcı nitelik taşımaktadır.

Firmamızın haber içeriğinde belirtildiği gibi çok genç değil 10 yıllık bir firmadır. Zira, gençlerin Yazılım Sanayini millileştirme azmine karşı da açıkça tutmunu sergileyen bu haber metni başta bizim olmak üzere tüm genç girişimcilerin azim ve kararlılığını pekiştirmiştir. 

Haber içeriğinde ve alt başlığında milli menfaatleri, kişisel ve kurumsal ahlakı ticari kaygıların önüne koymuş olan firmamız ile anılması mümkün değildir.

Devletim tüm birimlerinin her türlü denetim ve kontrolüne açık olan firmamız aynı zamanda kamuoyunun bu yönde ihtiyaç duyduğu tüm cevapları vermeye hazırdır.
 
Firmamız tarafından; kamu alımlarındaki saydamlık, rekabet, eşit muamele , güvenirlik , gizlilik ve kamuoyu denetimi ilkelerinden tavşz verilmeksizin referanslarımızı teşkil eden ve Kamu İhale Kurumu'nda da her aşamada yer alan işler alınmış , tamamlanarak teslim edilmiştir.

''Tarım Bakanlığı'nda aldığımız ve zamanında teslim edemeyince patladığı'' iddia edilen proje 2013 yılında yürürlükteki yasal mevzuat çerçevesinde kamudaki rekabet ve şefafflık ilkeleri ile alınmış bir proje olup, anılan kurum tarafından 2014 yılında sektörel makul gecikme süreleri içerisinde tamamlanarak teslim edilmiştir.

2013 yılında firmamız herhangi bir güvenlik kurumuyla hiç bir iş yapmamıştır.

Dolayısıya bu iddiaların doğruluğunu Kamu İhale Kurumu'nun resmi sitesinden ve anılan kamu kurumlarından araştırarak öğrenmek mümkün iken, bu yönde bir araştırma ve incelemeye gerek görmeyerek bu şekilde haber yapılmasını , gazetecilik etiği ve ilkeleri ile bağdaştırmak mümkün değildir. Söz konusu haberin hazırlanışındaki yaklaşımın hangş amaçlara hizmet ettiğini anlamakta zorlanmamakla birlikte, değerlendirmesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Keşideciler LST Yazılım Elektronik ve İletişim Teknolojileri İnş. Turizm Tic. A.Ş. ve Mehmet Serdar Kasırga Vekilleri Av. Selim Yavuz

Yorumlar