Karsan ile Çinli ZYBT, Karsan J10’u Çin’de üretecek

Karsan ile Çinli ZYBT arasında Çin’de araba üretmek için protokol imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında Karsan J10’un Çin’deki üretimi 2016’da başlayacak. Çinli Wuhan Zhong Yuan Bang Tai Investment Holding ile Karsan arasında J10 ve...

Google Haberlere Abone ol
Karsan ile Çinli ZYBT, Karsan J10’u Çin’de üretecek

Karsan ile Çinli ZYBT arasında Çin’de araba üretmek için protokol imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında Karsan J10’un Çin’deki üretimi 2016’da başlayacak.

Çinli Wuhan Zhong Yuan Bang Tai Investment Holding ile Karsan arasında J10 ve diğer Karsan ürünlerinin Çin’de üretilmesi amacıyla protokol imzalandı. Protokol, ayrıca yeni bir şirket kurulması ve olası bir ortak girişim anlaşmasını da kapsıyor. Protokole göre J10’un ilk test üretiminin 1 Ocak 2016’da başlaması ve ilk yılda yaklaşık 10 bin adet üretilmesi öngörülüyor. Karsan ile Wuhan Zhong Yuan Bang Tai Investment Holding (ZYBT) arasında 15 Mayıs’ta imzalanan J10 markalı minibüs üretimine ilişkin anlaşma sonrası ek bir protokol de yeni imzalandı. Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç ile ZYBT Yönetim Kurulu Başkanı Zhang Xuexin tarafından imzalanan ek protokole göre Karsan Çin’de kurulması planlanan yeni şirkete yüzde 35 ortak olacak. Yapılan anlaşmaya göre 15 Ekim’e kadar joint venture anlaşmasının imzalanması, deneme üretimine 1 Ocak 2016’da başlanması ve 1 Mart 2016’da da seri üretime geçilmesi hedefleniyor. İlk yıl yaklaşık 10 bin adet J10 araç üretilmesi planlanırken, bu üretimin kısa vadede 20 bin adedin üzerine çıkması öngörülüyor.

Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, ek protokolün öneminin, Türk otomotiv sanayinin kendine ait bir ürününün fikri mülkiyet hakları ve teknolojisinin transferi ile dünyanın en büyük pazarı ve üretim merkezi olan Çin Halk Cumhuriyeti’nde üretilmesi konusunda öncülük yapması olduğunu belirtti. İmzalanan Ek Protokol’e Xianning Hükümet Parti Üyesi ve Ekonomik Kalkınma Bölge Komite Başkanı Wang Fanfei tanık sıfatıyla imza attı. Ayrıca imza törenine şahitlik etmek üzere Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ve Çin Komünist Partisi Hubei Eyalet Komitesi Parti Sekreteri Li Hongzhong da hazır bulundu.

Karsan ile Wuhan Zhong Yuan Bang Tai Investment Holding (ZYBT) arasında imzalanan J10 protokolü kapsamında Bursa’da bulunan Çin Xianning Eyaleti heyeti ile Bursa valiliği arasında işbirliği protokolü imzalandı. Heykel Valilik binasında düzenlenen imza törenine Vali Münir Karaloğlu ile Çin Halk Cumhuriyeti Xianning Eyaleti Valisi Ren Zhenghe imza koydu. Protokol kapsamında Bursa Valiliği ile Çin Halk Cumhuriyeti Xianning şehri Valiliği arasında; ekonomik, ticari, kültür, spor, eğitim, üniversiteler ve ticaret sanayi odaları arasında ileriye dönük işbirliğine gidilecek.

Çinli heyetle bir süre baş başa görüşüp yapılan anlaşma hakkında bilgi alan Vali Karaloğlu, "Bu gün Çin Halk Cumhuriyeti Xianning vilayeti ile işbirliği protokolü imzalayacağız. Xianning vilayetinde ki endüstri kuruluşu ile bizim Karsan arasında Çin’de araç üretme noktasında bir anlaşmaya varmak üzereler. Arkadaşlar hem o görüşmeleri yapmak hem de Bursa valiliği ile Xianning vilayeti arasında işbirliğini geliştirme protokolü imzalayacağız. Bu iki protokolün hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Sıcak ilgiden dolayı teşekkür eden Çin Halk Cumhuriyeti Xianning Eyaleti Valisi Ren Zhenghe ise "Bizim için önemli anlar şu an başlamış oluyor. Bursa ile de bundan sonra çok güzel ilişkiler içinde olacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar