Kars ekonomisinin lokomotifi Kars Çimento'nun aylık zararı 100 bin TL

Kars ekonomisinin lokomotifi ve her yılın vergi şampiyonu Kars Çimento Fabrikası Müdürü Yasin Sarıçamlık her ay 100 bin TL zararları olduğunu söyledi. Sarıçamlık, Kars'ta yaşanan enerji kesintisinin buna neden olduğunu açıkladı.Kars...

Google Haberlere Abone ol
Kars ekonomisinin lokomotifi Kars Çimento'nun aylık zararı 100 bin TL

Kars ekonomisinin lokomotifi ve her yılın vergi şampiyonu Kars Çimento Fabrikası Müdürü Yasin Sarıçamlık her ay 100 bin TL zararları olduğunu söyledi. Sarıçamlık, Kars'ta yaşanan enerji kesintisinin buna neden olduğunu açıkladı.

Kars Çimento Fabrikası, çalışanlarına ve şehirde faaliyet yürüten basın mensuplarına iftar yemeği verdi. Fabrika Müdürü Yasin Sarıçamlık misafirlerini kapıda karşıladığı programda yaptığı konuşmada içini döktü. Gazetecilerin de kendileri gibi 24 saat çalıştığını dile getiren Sarıçamlık, 1976'dan bu güne yaklaşık olarak 38 yıldır faaliyet gösteren fabrikalarının, 7 gün 24 saat çalışma performansıyla Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan olmak üzere 4 vilayetin tek sanayi kuruluşu olduğunu ifade etti.

'KARS, HAYVANCILIKTA TÜRKİYE 6.'SI, BİTKİSEL ÜRÜN YETİŞTİRİCİLİĞİNDE 75.'

Bu bölgede kendileri gibi birçok sanayi kuruluşunun aslında olması gerektiği üzerinde duran Sarıçamlık, Kars'ın genel olarak geçim kaynağına bakıldığı zaman tarım ve hayvancılığın ön plana çıktığını belirtti. Madalyonun diğer tarafına dikkat çeken Sarıçamlık, "Hayvancılıkta Türkiye'de 6. sırada olmakla beraber, bitkisel ürün yetiştiriciliği anlamında Türkiye genelinde 75. sırada yani burada çok müthiş bir dengesizlik var. Dolayısıyla hayvancılık konusunda Kars ilimizin yol kat edebilmesi için bitkisel ürün yetiştiriciliği konusunda gerçekten lamsı gereken çok yol var." ifadesini kullandı.

Sarıçamlık, bu durumların aşılabilmesi için devletin son derece ciddi yatırımlar yapması, teşvikler hazırlaması ve hayvancılığı desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Bu işlerin kısa vadede olacak işler olmadığını kaydeden Sarıçamlık, "Bu işler uzun vadede olacak işler. Belki sanayi ve endüstri alanında Kars'ın yatırım yapması veya yaptırılması çok daha mantıklı yol gözükmektedir." değerlendirmesini yaptı.

'SADECE ÇİMENTO ÜRETMEKTE OLAN BİR KURUM DEĞİLİZ'

Bu konuda ilk akla gelenin sanayicinin teşvik edilmesi yönünde destekler olup olmadığı ve neler yapılabileceği sorusu olduğunu kaydeden Sarıçamlık, sözlerine şöyle devam etti: "Bunun en canlı örneği kendimiz yaşıyoruz. Bakın biz yıllardan beri hizmet veriyoruz ve hemen her sene vergi rekortmeni ödülü almaktayız. Onun dışında belediyelerimize, İl Özel İdaremize çimento bağışı yapmaktayız, zaman zaman okul projelerimiz olmakta, muhtelif camilere, derneklere, muhtarlıklara ve köyler bağışlar yapmaktayız. Bu anlamda sadece çimento üretmekte olan bir kurum değiliz."

'VERGİLERİMİZ YOL SU ELEKTRİK OLARAK BİZ DÖNMÜYOR'

Kars Çimento Fabrikası Müdürü Yasin Sarıçamlık, bu vilayetin en büyük sanayi kuruluşu olduklarını, onun gerektirdiği şekilde toplumsal sorumluluk projesi anlamında Kars iline, Kars halkına gerektiği şekilde ilgi ve alakayı göstermek zorunda olduklarını söyledi. Bu çalışmaları karşılığında neler gördüklerine baktıkları zaman ise rahmetli Turgut Özal'ın bir sözünü hatırlatan Sarıçamlık, şunları ekledi: "Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın meşhur bir sözü vardır. 'Siz vergilerinizi verin, daha sonra onlar size yol su ve elektrik olarak dönecektir'. Şöyle bir bakıyoruz, Kars Çimento olarak ne almışız diye, yoldan başlarsak yolumuz yok, suyumuz var mı? Su da yok, yani kendi kuyumuzdan sağlıyoruz. Elektriğiniz var mı? Derseniz, hiç olmasa daha iyiydi diyeceğim. Çünkü sık sık muhtelif konferanslarda ve toplantılarda dile getiriyoruz ama hemen şu anda da bir elektrik kesintisi olabilir. Bu enerji kesintisinden mütevellit endüstriyel tek tesis ama bizden başka zarara uğrayan başka bir tesis yoktur. Çünkü vereceğim rakam çok korkunç bir rakam, yaklaşık aylık olarak söyleyebilirim ki 100 bin TL zarar ediyoruz."

Bunu dile getirirken olması gerekenleri söylediğinin altını çizen Sarıçamlık, "Biz Kars iline, halkına ve ekonomisine katkı yapmak dışında her halükarda işin doğası gereğince söz konusu hizmetlerin bize ulaştırılması gerekmektedir." şeklinde sözlerini tamamladı. CİHAN

Yorumlar