Karmod'dan ilk yarıda 30 ülkede 60 proje

-Firma Avrupa'da 9, Afrika'da 10 ve Orta Doğu coğrafyasında 8 ülke ile Güney Amerika'da Şili, Asya'da Azerbaycan ve Gürcistan olmak üzere 30 farklı ülkeye ihracat yaptı

Google Haberlere Abone ol
Karmod'dan ilk yarıda 30 ülkede 60 proje

İSTANBUL (AA) - Karmod Prefabrik, yılın ilk 6 ayında 30 ülkede 60 proje gerçekleştirdi.

Şirket açıklamasına göre, prefabrik yapı sektöründe dünya genelinde projeler gerçekleştiren Karmod, bu yılın ilk 6 aylık döneminde 30 ülkede 60 farklı projeye imza attı. Firma, bu dönemde Avrupa'da 9, Afrika'da 10 ve Orta Doğu coğrafyasında 8 ülke ile Güney Amerika'da Şili, Asya'da Azerbaycan ve Gürcistan olmak üzere 30 farklı ülkeye ihracat yaptı.

Gerçekleştirilen projelerde ofis, hastane, okul, toplu konut, askeri tesis, şantiye yapısı, mülteci kamp yapıları ve güvenlik kabini gibi farklı kullanım amacına hitap eden yapı çeşitliliği öne çıktı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Prefabrik Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Çankaya, şirketin 30. kuruluş yılını kutladıkları 2016'da ihracatta önemli bir mesafe kat ettiklerini belirterek, bu süreçte hükümetin ihracatı artırma yönündeki politikalarının hissedilir oranda faydasını gördüklerini vurguladı.

Dünya prefabrik sektöründe Türk markalarının yakaladığı kalite standardıyla en önemli aktör konumuna geldiğini vurgulayan Çankaya, yapılarının Almanya, Fransa, Belçika ve İsveç gibi kalite beklentisi yüksek Avrupa ülkelerinden talep görmesinin kendileri açısından sektörün ufkunun açık olduğunun göstergesi olduğunu belirtti.

Çankaya, şunları kaydetti:

"Daha 15-20 yıl öncesine kadar bırakın yurt dışında proje gerçekleştirmeyi hazır ürün satmak bile bizim için çok zordu. Bugün 90'a yakın ülkeye ihracat yapmanın verdiği özgüvenle geleceğe umutla bakıyoruz. Son yıllarda hükümetimizin ön açıcı ihracat politikaları ile yurt dışında proje gerçekleştirmek yurt içi kadar kolaylaştı. Son dönemde dikkat çeken önemli nokta Avrupa ülkelerinden yapılarımıza hissedilir oranda bir talebin gelmesi. Bu durum Ar-Ge ve ürün geliştirme süreçlerinin ürün kalitemize sağladığı olumlu katkıdan kaynaklanıyor. Avrupa'yı ülkeler bazında değerlendirecek olursak Fransa'da ofis yapılarımıza, İngiltere'de yaşam kabinlerimize, Almanya'da ise mülteci barınma konteynerlerine hissedilir ilgi var.

Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya kuşağı ülkeleri firma olarak uzun dönemdir ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkeler arasında yer alıyor. Son yıllarda Güney Amerika ülkelerinde kabin ve konteyner ürünlerimize bir talep var. Normalde oldukça ekonomik olan üretimlerimizin Amerika kıtasına satışları navlun bedellerinin yüksekliği nedeniyle yavaş seyrediyor. Bu ülkelerde bayilik sistemi için Peru ve Panama'da görüşmeler gerçekleştirdik.

Şili, Kanada, ABD, Venezuela, Peru ve Panama bu kıtada ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkeler arasında. Sayısal anlamda en çok projeyi Afrika ülkelerinde gerçekleştiriyoruz. Bu yılın ilk 6 ayında Afrika'da gerçekleştirdiğimiz projeler arasında Nijerya'da okul ve askeri tesis, Tanzanya'da hastane, Cibuti'de telekom ofis binası, Fildişi Sahili ve Senegal'de konteyner işçi kampları, Cezayir'de prefabrik ve konteyner işçi yapıları, Komor Adaları'nda konteyner sosyal konut projeleri öne çıkıyor."

Yorumlar