''Kariyerinizde ilerlemek için üniversite hayatınızı değerlendirin''

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik, Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencilerine, kendilerini geliştirmek açısından üniversite eğitimi yıllarını çok iyi değerlendirmeler.

Google Haberlere Abone ol
''Kariyerinizde ilerlemek için üniversite hayatınızı değerlendirin''

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik, Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencilerine, kendilerini geliştirmek açısından üniversite eğitimi yıllarını çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Her yıl üniversitelerden binlerce öğrencinin mezun olduğunu belirten Tepençelik, diğerlerinden daha donanımlı olan mezunların kendilerine iş dünyasında daha kolay yer bulduklarını ifade etti.

Hitit Üniversitesi İş ve İnsan Kaynakları Merkezi tarafından organize edilen 3. Kültür Sanat, Kariyer ve Gelişim Günleri Etkinlikleri kapsamında İİBF'de düzenlenen 'İş Dünyası' konulu bir söyleşiye konuşmacı olarak katılan TSO Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik, iş dünyasının yeni mezunlarda ne gibi özellikler aradığı konusunda bilgi ve birikimlerini paylaştı.

Burada konuşan Tepençelik, ''Bir işte başarılı olabilmeniz için en önemli husus, o işi severek yapmanızdır. İşinizi sevmeden, insanı sevmeden yapacağınız hiçbir işten parasal anlamda bir sonuç elde etmeniz mümkün değildir.'' dedi.

Üniversite yıllarının, kişinin biyolojik olarak öğrenme hızının en yüksek olduğu dönemler olduğunu ifade eden Tepençelik, ''Dolayısıyla üniversite yıllarını kişisel donanımınız için çok iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Burada okulunuzdan arta kalan zamanlarda branşınızla ilgili sosyal aktiviteler yapabilir ya da çeşitli kurslar alabilirsiniz. Bunun yanı sıra mutlaka en az bir yabancı dil eğitimi almanız gerekiyor. Yarın iş hayatınıza atıldığınızda, eğitim için ayıracak vaktiniz olmayabilir. Ben, işi, canlı bir varlık olarak görüyorum. Tıpkı kendinize olduğu gibi işinize bakar, beslerseniz, işinizle uzun bir birliktelik yaşayabilirsiniz. Umarım buradan mezun olduktan sonra hepiniz başarılı, yaşadığı şehre, topluma ve ülkesine faydalı bireyler olursunuz.'' ifadelerini kullandı.

Söyleşinin sonunda, 3. Kültür Sanat, Kariyer ve Gelişim Günleri Etkinlikleri organizatörlerinden Dr. Özlem Kaya, katılımlarından dolayı TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik'e teşekkür belgesi verdi.
CİHAN

Yorumlar