Kara Kuvvetlerine silah taşıyıcı araçlar alınacak

- Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve FNSS arasında, Silah Taşıyıcı Araçlar Projesi Sözleşmesi imzalandı - Proje ile paletli ve tekerlekli tipte, toplam 260 tanksavar sistemi tedarik edilecek

Google Haberlere Abone ol
Kara Kuvvetlerine silah taşıyıcı araçlar alınacak

ANKARA (AA) - Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ve FNSS arasında, Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı doğrultusunda, yeni nesil tank avcılarının tedarikine yönelik Silah Taşıyıcı Araçlar (STA) Projesi Sözleşmesi imzalandı.

Müsteşarlıktan yapılan açıklamaya göre, Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin 9 Mart'ta gerçekleştirilen toplantısında alınan karar uyarınca FNSS Savunma Sistemleri AŞ ile yürütülmekte olan sözleşme görüşmeleri tamamlandı.

Sözleşmeye konu proje kapsamında, Kara Kuvvetleri Komutanlığının envanterinde bulunan ve yurt içinde geliştirilmiş tanksavar füzeleri, muharebe etkinliğini arttıracak şekilde, projeye özel geliştirilecek tanksavar kuleleri ile zırhlı araçlara entegre edilecek. Proje ile paletli ve tekerlekli tipte, toplam 260 tanksavar sistemi tedarik edilecek. Modern atış ve komuta kontrol yeteneklerine sahip olarak geliştirilecek tanksavar silah sistemi kuleleri, atışa hazır tanksavar füzesinin yanı sıra 7,62 milimetre makinalı tüfek ile donatılacak.

FNSS, KAPLAN araç ailesinin en hafif üyesini, STA Projesi kapsamında paletli tip, PARS 4x4 aracını ise tekerlekli tip tanksavar aracı olarak üretmeyi planlıyor.

STA Projesi kapsamında geliştirilecek amfibi özellikteki paletli ve tekerlekli araçlar, balistik ve mayın korumasına sahip olacak, zırhlı birliklerle ortak harekat icra edebilecek, modüler mekanik ve elektronik altyapıları ile ileride doğabilecek ihtiyaçlara çabuk uyum sağlayabilecek.

Tanksavar silah sistemi taşımaya yönelik geliştirilecek araçlar, dünya ordularındaki benzerleri arasında en modern örnekler olarak öne çıkıyor. Araçlar, zırh korumalı hafif yapısıyla farklı görevlerde de kullanılabilecek platformlar olarak tasarlandı.

Bu projede geliştirilen sistemlerin, tasarım, geliştirme faaliyetleri ve prototip kalifikasyon süreçleri 2018'de tamamlanacak ve takip eden 2 yıl içerisinde 260 STA Sistemi "milli ve yerli" üretimin örnekleri olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girecek.

Yorumlar