'Kaplanan her 3 lastikten biri Brisa imzası taşıyor'

"Türkiye araç parkı son 10 yılda yüzde 75,3 büyüdü. 2016 ilk yarısında ise 15,8 milyon araca ulaştı. Bu da gösteriyor ki, Türkiye'de ciddi bir potansiyel var. 2020 yılında öngörülen büyüme yüzde 30"

Google Haberlere Abone ol
'Kaplanan her 3 lastikten biri Brisa imzası taşıyor'
Brisa Ticari Ürünler Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Egemen Atış, bugün kaplanan her 3 lastikten birinde Brisa’nın imzasının yer aldığını belirterek "Brisa, geçen yıl 127 bin adet lastik kapladı. 2016 yılının ilk yarısında ise 61 bin lastik kaplayarak müşterileri için toplam lastik ömür maliyetinde yüzde 30 tasarruf, doğa için 18 bin ton varil daha az petrol kullanımı sağlamış oldu." dedi.

Atış, düzenlediği basın toplantısında, son 5 yılda dünya lastik pazarının yüzde 13 büyüdüğünü, Türkiye lastik pazarının ise geçen yıl yüzde 9,4 ile dünya pazarının üzerinde büyüme gösterdiğini ifade etti.

Türkiye araç parkının son 10 yılda yüzde 75,3 büyüdüğünü ve bu yılın ilk yarısında da 15,8 milyon araca ulaştığını belirten Atış, "Bu da gösteriyor ki, Türkiye'de ciddi bir potansiyel var. 2020 yılında öngörülen büyüme yüzde 30. Brisa olarak bu potansiyeli gerçekleştirebilmek adına çalışmalarımızı yürütüyoruz." diye konuştu.

Brisa'nın ticari ürünler tarafında büyük inşaat projeleri ve altyapı çalışmalarından olumlu yönde etkilendiğini ifade eden Atış, "Özellikle inşaat, kara yolu, demir yolu, deniz yolu taşımacılığı ve turizm sektörüne yönelik yeni projeleri göz önünde bulunduracak olursak orta-uzun vadenin bu anlamda kritik bir dönem olduğuna inanıyoruz." dedi.

Filo müşterilerine sunulan hizmetlerle farklılaşmaya odaklanıldığını belirten Atış, şunları kaydetti:

"Dijitalleşen dünya ve gelişen müşteri beklentileri doğrultusunda müşterilerimize fark yaratan bir şekilde değer katmaya odaklandık ve mevcut hizmetlerimizi de bu yönde sürekli geliştiriyoruz. Müşterilerimizin ürünlerimizi kullanmalarıyla başlayan süreci gelişim yolculuğu olarak tanımlıyoruz. Bu yolculukta lastik bakımından mobil hizmetlere, araç takibinden yakıt tasarrufu danışmanlığına kadar gibi geniş bir yelpazede yenilikçi hizmetlerimizle müşterilerimizin yanlarında oluyoruz. Özellikle filo müşterilerimizi yolculuklarında destekleyerek proaktif olarak farklılaşan çalışmalarımıza büyük önem veriyoruz."

Lastik atıkların azaltılmasına katkı

Egemen Atış, Bandag markası ile ticari araçlara lastik kaplama hizmeti vererek lastik atıklarının azaltılmasına katkı sağladıklarını ifade ederek, "Bugün kaplanan her 3 lastikten birinde Brisa’nın imzası yer alıyor. Brisa, geçen yıl 127 bin adet lastik kapladı. Brisa, 2016 yılının ilk yarısında ise 61 bin lastik kaplayarak müşterileri için toplam lastik ömür maliyetinde yüzde 30 tasarruf, doğa için 18 bin ton varil daha az petrol kullanımı sağlamış oldu." diye konuştu.

Brisa'nın Bandag kaplama tesislerine yeni teknoloji yatırımı da gerçekleştirdiğini, ileri teknoloji görüntüleme yöntemiyle lastiği inceleyen bu teknolojinin aynı zamanda kaplamaya uygun lastiklerin seçimindeki doğruluğu artırabilme özelliğine sahip olduğunu vurgulayan Atış, filo yönetim çözümleri sunan Profleet kapsamında bu yılın ilk yarısında 28 bin 372 saha çalışması yapılarak 18 bin 653 araca hizmet verildiğini ve yaklaşık 300 bin lastiğe dokunulduğunu bildirdi.
Profleet ile hurda lastiklerde yüzde 20 geri kazanım sağlanıldığını belirten Atış, Brisa'nın geçen yıl Profleet kapsamında yaptığı araç ve lastik bakımları ile yüzde 6 yakıt ve lastik masraflarında 7,5 milyon lira tasarruf sağladığını kaydetti.

Verilen bilgiye göre, Brisa'nın, ticari araç sürücülerinin lastik sökme-takma ve servis ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçirdiği ve filo araç parklarında konumlanan hizmet noktası Probox, büyük inşaat sahalarında yer alan ticari araçlar için de hızlı ve pratik çözümler sunuyor. İstanbul'da inşası devam eden 3. havaalanının şantiyesinde de 3 adet Probox aktif olarak çalışıyor. Söz konusu projede araç lastikleri için yerinde bakım servisi sunularak iş süreçlerinin aksamamasına ve operasyonel verimliliğe önemli ölçüde katkı sağlanıyor.

Brisa'nın tır bakım servisi unvanına sahip hizmeti Mobilfix de ağır ticari araçlara yerlerinde bakım ve servis hizmeti sunarak araç sahipleri ve filoların zamandan ve maliyetten tasarruf etmelerini ve iş sürekliliklerini korumalarını sağlıyor. Mobilfix, 1 Ekim'den itibaren tüm Türkiye'de filolara hizmet vermeye başlayacak.

Yorumlar