'Kapanacak' iddialarına 10 Milyon TL dağıtarak yanıt verdi

Kayseri Şeker tarafından devralınan Turhal Şeker Fabrikası'nın kapatılacağına yönelik bilinçli olarak ortaya atılan dedikodulara şirketten 10 milyon TL'lik cevap geldi. Kayseri Şeker sözleşmeli pancar ekimi yapan 5 bin 686 çiftçiye 10 Milyon TL çapa avansı dağıtımı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
'Kapanacak' iddialarına 10 Milyon TL dağıtarak yanıt verdi

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Ziraattan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kazım Duygulu ile Turhal Şeker Fabrikasından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Yüksel ile birlikte katıldığı basın toplantısında Turhal Şeker çiftçilerine ilk olarak çapa avansı ödemeleri ile ilgili müjdeyi verdi.

5 BİN 686 KİŞİYE DAĞITILACAK

Başkan Akay, Turhal Şeker Fabrikasının hesapların devrinin yeni yapılması nedeni ile bayramda yapılamayan yaklaşık 10 milyon TL’lik "Çapa avansı " ödemesinin, Turhal Şeker’e bağlı; Sivas, Yıldızeli, Çamlıbel, Tokat, Zile, Turhal, Niksar, Pazar, Artova olmak üzere 9 bölgede 191 Köyde 5686 pancar üreticisine yapılacağını kaydetti.

20 Haziran 2018 günü itibariyle ödemelerin yapıldığını belirten Akay, "Kayseri’de Avanslar daha yüksek oluyor ancak Turhal Şeker Fabrikası yeni devir teslim olduğu için önceden yapılan hesaplamalar çerçevesinde çapa avans ödemelerinin yapılmaktadır

'MÜJDELİ HABER İÇİN HUZURUNUZDAYIM'

Ama bundan sonra ki avans uygulamalarında sulama avansı geldiği zaman çiftçilerimizin lehine bazı düzenlemeler yapılacak. O zaman hesaplamalar daha sağlıklı bir şekilde yerli yerine oturmuş olacak. Ben çiftçilerimizle bu müjdeli haberi vermek için sizlerin huzuruna geldim" dedi.

Başkan Akay daha sonra Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu üyelerinden Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Ziraattan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kazım Duygulu, Turhal Şeker Fabrikasından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Yüksel, Bölge Müdürleri ve Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı ile birlikte Turhal Şeker’e bağlı bölgelerde çiftçilerle görüşerek Çapa avans dağıtımını gerçekleştirdi.

'KAPANMAYACAK, KAPANMAYACAK, KAPANMAYACAK'

Kamuoyunda Turhal Şeker Fabrikasının kapatılacağı yönündeki söylemlere karşı Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay şöyle konuştu;

"Kötü örnek bizim için örnek teşkil etmez. 'Tokat'ta sigara fabrikası satıldı, kapandı. Şeker Fabrikası'da kapanır mı?" kötü bizim için örnek olmaz. Sigara fabrikasını alan biz değiliz. Başkasının yaptığı hatanın sorumlusu da biz değiliz bedelini de biz ödemek zorunda değiliz. Hiçbir şekilde Turhal Şeker Fabrikasına emsal teşkil etmez Sigara Fabrikası. Sigara Fabrikasının travması anlıyorum ama bu bize artık örnek olarak gösterilmesin. Bizlerde kapatılacak mı diye soru sorulmasın. Bizim kalbimizde gönlümüzde böyle bir şey yok. Ama alnımızda böyle bir yazımı yazıyor diye sormak durumunda kalıyoruz. Bundan da olumsuzu kötüyü çağrıştırmak iyi bir şey değil. Bizde artık Tokat'ın bir parçası olduk, burası bizim bir parçamız oldu. Tokatlı hemşehrilerimizden rica ediyorum bize bir daha şeker fabrikası kapanacak mı diye soru sorulmasın. Kapanmayacak, kapanmayacak, kapanmayacak."

Yorumlar

cemal kapancak diyenler illet ittifakı yalan bunlara çok reziller