Kansas City Fed Başkanı George:

- "Kısa vadeli faiz oranları ekonomide görülen ilerlemeye kıyasla çok düşük" - "Düşük faiz oranları ekonomi için riskler yaratabilir"

Google Haberlere Abone ol
Kansas City Fed Başkanı George:

WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Bankasının (Fed) Kansas City Fed Başkanı Esther George, Fed'in mevcut politika faizinin çok düşük olduğunu ve bunun bazı riskleri beraberinde getirdiği söyledi.

George, Missouri eyaletinin Lake Ozark kentinde katıldığı konferansta para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fed'in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) oy hakkına sahip olan George, "Kısa vadeli faiz oranları ekonomide görülen ilerlemeye kıyasla çok düşük." dedi.

George, düşük faiz oranlarının başta finansal piyasalar olmak üzere ülke ekonomisi için ciddi riskler yaratabileceğinin altını çizdi.

Öte yandan, haziran ayı istihdam verilerini memnuniyetle karşıladığını belirten George, iş gücü piyasasının yeniden rayına oturduğu görüşünü paylaştı.

Analistler, George'un bu açıklamalarını 26-27 Temmuz'da gerçekleşecek FOMC toplantısında faiz artışı için oy kullanabileceği şeklinde değerlendirdi.

Kansas City Fed Başkanı Esther George, FOMC'nin ocak, mart ve nisan toplantılarında faizlerin sabit tutulması kararına muhalafet eden tek üye olarak dikkati çekmişti.

George, FOMC'nin haziran toplantısında ise diğer 9 üyeye katılarak, Fed'in politika faiz oranının değiştirilmemesi kararının oybirliğiyle alınmasını sağlamıştı.

Yorumlar