Kamu-Sen üyeleri kefenle yatarak eylem yaptı

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, Ankara Sakarya Caddesi’nde ‘Hırsıza değil memura bütçe’ mitingi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Kamu-Sen üyeleri kefenle yatarak eylem yaptı

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, Ankara Sakarya Caddesi’nde ‘Hırsıza değil memura bütçe’ mitingi düzenledi. Sendika üyeleri, mitingde kefenle yere yatarak eylem yaptı. Mitingde hortum kutusu dikkat çekerken ayakkabı kutusu içinde getirilen sahte dolarlar havaya saçıldı. Memur’un kutusu olarak nitelendirilen ayakkabı kutularından da faturalar çıktı.

Mitingde konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Vatandaşa zırnık koklatmayanlar, milletin kaynaklarını yandaşa, hırsıza, uğursuza peşkeş çekenler bizde. Toplam gelirin yüzde 10’nu bile alamayan çalışanlar, toplam gelir vergisinin yüzde 62,2’sini ödüyor. Yani hortumlanan paralar, memurun, işçinin cebinden çıkıyor.” dedi.

Son bir yılda hükümetin LPG’ye yüzde 20, patatese yüzde 93, kuru fasulyeye yüzde 46, ekmeğe yüzde 13 zam yaptığını söyleyen İsmail Koncuk, maaşlara yüzde 5,1 zam yapılmasını eleştirdi. Genel Başkan İsmail Koncuk, “Biz bu ülkeye bir çivi çakana minnet duyarız ama ülkenin çivisini çıkartanlara karşı, susan dilsiz şeytanlardan olmayacağız. Operasyon yapanlar için ‘Babamın oğlu olsa affetmeyeceğim’ diyen sayın Başbakan ‘Yolsuzluk yapan babamın oğlu olsa affetmeyeceğim, sonuna kadar gideceğim’ diyemiyor.” dedi.

Devlette paralel yapı iddialarına karşılık Koncuk, “Pislikler ortaya saçılınca paralel devlet balonuna sığınanlar, ikditar oldukları 11 yılda paralel devletin ağa babasını kendi elleriyle yarattılar. Bu ülkede en açık paralel devlet KCK’nın kurduğudur. İhanet sürecinde serbest bıraktığınız KCK yapılanması, paralel devlet değil midir? Borazanlığınızı yaptırdığınız yandaş medya yapılanması, paralel medya değil midir? Milyarlarca dolarlık ihale verdiğiniz yandaş iş adam yapılanması paralel iş dünyası değil midir? Savcılığını yaptırdığınız davalardaki yandaş yargı yapılanması, paralel yargı değil midir?” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar