Kalkınma kurullarının üyeliklerine düzenleme

- Kamu kurum ve kuruluşlarıyla, özel kesim ve sivil toplum kuruluşlarının belirlediği temsilcilerin, kalkınma ajanslarının kalkınma kurullarındaki görevleri sona erdi

Google Haberlere Abone ol
Kalkınma kurullarının üyeliklerine düzenleme

ANKARA (AA) - Kamu kurum ve kuruluşlarıyla, özel kesim ve sivil toplum kuruluşlarının belirlediği temsilcilerin, kalkınma ajanslarının kalkınma kurullarındaki görevleri sona erdi.

"Kalkınma Ajansları Kalkınma Kurullarına Temsilci Gönderecek Kurum ve Kuruluşların Belirlenmesi ve Bazı Bakanlar Kurulu Kararlarında Değişiklik Yapılması Hakkında Karar", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan söz konusu kararla belirlenen kalkınma kurullarına temsilci gönderecek kamu kurum ve kuruluşları ile özel kesim ve sivil toplum kuruluşlarını gösteren kalkınma kurulu üye listelerine ilişkin liste yürürlükten kaldırıldı.

Listede ver alan kalkınma kurulu üyesi kamu kurum ve kuruluşlarıyla, özel kesim ve sivil toplum kuruluşlarının belirlediği temsilcilerin kalkınma kurullarındaki görevleri sona erdi.

Tek ilden oluşan bölgelerde, ajans yönetim kurullarında görev yapmak üzere kalkınma kurulunca özel kesim veya sivil toplum kuruluşlarından seçilen, halihazırda yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan temsilcilerin yönetim kurulu üyeliği, görev sürelerinin sonuna kadar devam edecek.

Kurullara temsilci gönderecek kamu kurum ve kuruluşları ile özel kesim ve sivil toplum kuruluşlarına ilişkin Bakanlar Kurulunca yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar kararın uygulanmasıyla ilgili usul ve esasları belirlemeye, yönlendirmeye ve ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Kalkınma Bakanlığı yetkili olacak.

Yorumlar