Kalkınma Bakanı Yılmaz: Faizler daha düşük olmalı

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Merkez Bankasının faiz kararına ilişkin, "Kalkınma Bakanlığı olarak genel beklentimiz keşke çok daha düşük noktalara gelse." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kalkınma Bakanı Yılmaz: Faizler daha düşük olmalı
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Merkez Bankasının faiz kararına ilişkin, "Kalkınma Bakanlığı olarak genel beklentimiz keşke çok daha düşük noktalara gelse. Sadece Merkez Bankasının faizi değil, bankaların uyguladığı faiz ve Hazinenin borçlanma faizi de son derece önemli" dedi.

Yılmaz, Ekonomi Muhabirleri Derneğinin (EMD) düzenlediği toplantıda, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Merkez Bankasının faize yönelik aldığı karara değinen Yılmaz, şunları kaydetti: "Merkez Bankasının değerlendirmelerine bakmakta fayda var. Merkez Bankası gıda fiyatlarını dikkate aldığını söyledi. Ama bu kararda çekirdek enflasyonun halen istenilen düzeyde olmadığını da dikkate aldığını anlıyoruz. Tabii ki Kalkınma Bakanlığı olarak genel beklentimiz keşke (faiz) çok daha düşük noktalara gelse. Sadece Merkez Bankasının faizi değil, bankaların uyguladığı faiz ve Hazinenin borçlanma faizi de son derece önemli. Tek bir faize de bakmamamız gerekiyor. Önümüzdeki dönemde bir taraftan fiyat istikrarın güçlendiği bir taraftan da genel güvenin güçlendiği bir ortamda bunların aşağı doğru gelmesi temennimiz."

Merkez Bankası kanununda bir problem olmadığını belirten Yılmaz, söz konusu yasanın değiştirilmesine yönelik herhangi bir çalışma olmadığını bildirdi.
Enflasyonla mücadelenin devam edeceğini söyleyen Yılmaz, Orta Vadeli Program'da (OVP) öngörülen hedefin bu yıl gerçeklemesini beklediklerini söyledi.
 

Yorumlar