Kalkınma Bakanı Elvan Kuveyt’te

- Elvan, Kuveyt Planlama ve Kalkınmadan sorumlu Devlet Bakanı Al-Subaih ile görüştü - Bakan Elvan: - "Kuveyt'in 5 yıllık kalkınma planı çerçevesinde aşağı yukarı 150 milyar dolarlık proje stoku var, 523 mega proje gerçekleştirmeyi planlıyorlar" - "Başta havaalanı ve Kuveyt metrosu olmak üzere önümüzdeki dönemde yapılacak altyapı ve üstyapı projelerinde firmalarımızın daha yüksek pay almaları konusunda Sayın Bakanın desteğini bekliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Kalkınma Bakanı Elvan Kuveyt’te

KUVEYT (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kuveyt yönetiminin 5 yıl içinde 150 milyar dolarlık mega proje gerçekleştirmeyi planladığını belirterek, "Başta havaalanı ve Kuveyt metrosu olmak üzere önümüzdeki dönemde yapılacak altyapı ve üstyapı projelerinde firmalarımızın daha yüksek pay almaları konusunda Sayın Bakanın desteğini bekliyoruz." dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Kuveyt'te bulunan Bakan Elvan, bu ülkenin Planlama ve Kalkınmadan Sorumlu Devlet Bakanı ve Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Hind Subaih Barrak Al-Subaih ile makamında görüştü.

Misafirperverliğinden dolayı Al-Subaih'e teşekkür eden Elvan, ev sahibi bakanın Türkiye-Kuveyt ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli katkıları bulunduğunu dile getirdi.

- Kuveyt hükümetine FETÖ teşekkürü

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından yaşanan süreçte Kuveyt’in Türkiye’ye destek veren ülkelerin başında geldiğini ifade eden Elvan, "Erken saatlerde darbe girişimine karşı olduklarını ve bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yanında olduklarını ifade ettiler. Kendilerine bir kez daha teşekkür etmeyi bir borç biliyorum." diye konuştu.

FETÖ'nün darbe girişimi öncesinde çok değişik alanlarda, birtakım işlerin aksamasına yol açtığının ve bazı işlerin süratle çözülmesine engel olduğunun anlaşıldığını kaydeden Elvan, FETÖ'nün tamamen ortadan kaldırılmasıyla Türkiye ekonomisinin çok daha hızlı büyüyeceğini söyledi.

Türkiye'nin Kuveyt'teki müteahhitlik projelerinden bu zamana kadar 6,3 milyar dolar pay aldığını anlatan Elvan, "Diğer taraftan Kuveyt'in 5 yıllık kalkınma planı çerçevesinde aşağı yukarı 150 milyar dolarlık proje stoku var, 523 mega proje gerçekleştirmeyi planlıyorlar. Başta havaalanı ve Kuveyt metrosu olmak üzere önümüzdeki dönemde yapılacak altyapı ve üstyapı projelerinde firmalarımızın daha yüksek pay almaları konusunda Sayın Bakanın desteğini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Elvan, bundan sonraki dönemde de Kuveyt Kalkınma Bakanlığı ile ilişkileri güçlendireceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Kuveytli yetkililer ülkedeki projeler hakkında bilgi verdi.

Görüşmede Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı (TMB) Mithat Yenigün, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de hazır bulundu.

Yorumlar