Kalıp sektörü nitelikli işgücü sıkıntısı çekiyor

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) Başkanlığı’na yeniden seçilen Şamil Özoğul, sektörün en büyük sıkıntısının nitelikli teknik eleman yetersizliği olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kalıp sektörü nitelikli işgücü sıkıntısı çekiyor

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) Başkanlığı’na yeniden seçilen Şamil Özoğul, sektörün en büyük sıkıntısının nitelikli teknik eleman yetersizliği olduğunu söyledi.

    Birlik merkezinin bulunduğu, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (DOSAB) Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı (BUTGEM) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula üyeler büyük ilgi gösterdiler. UKUB Kurucu Başkanı ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener’in de hazır bulunduğu genel kurulun açılış konuşmasını yapan Başkan Şamil Özoğul, kalıpçılık sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
    
    UKUB’un en önemli projelerinden biri olan Kalıpçılar Vadisi’nin Yalova’da faaliyete geçirilmesi yönünde önemli aşamalar kat edildiğini belirten Özoğul, sektörün yaşadığı en önemli sorunların başında nitelikli teknik elaman eksikliğinin geldiğine dikkat çekti. Özoğul, bu nedenle UKUB’un projelerinin odağında eğitimin yer aldığını belirterek, şunları kaydetti: "Sektörümüzün nitelikli eleman sorununa çözüm bulmak amacıyla çalışmalarımız artarak devam edecek. Bu yıl Meslek Liseleri Arası Ulusal Kalıp Yarışması’nın ikincisini düzenliyoruz. Çeşitli konularda sektöre yönelik mesleki eğitimler organize ediyoruz. Nitelikli ara eleman yetiştirilmesine yönelik mesleki eğitim merkezi kurulması amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Kalıpçılar Vadisi projemizde Kalıpçılık Meslek Lisesi’ne yer verdik."

    Kalıpçılık sektöründeki gelişmeleri, sorunları ve çözümlerini ana ve yan sanayi temsilcilerine aktarmak amacıyla her yıl Kalıpçılık Semineri düzenlediklerini, Kalıp Avrasya Fuarı’na kurumsal destek verdiklerini, bakanlıklar, valiler, milletvekilleri, belediye başkanları ve ticaret sanayi odaları ile görüşüp sektörün sorunlarına dikkat çekerek ortak projeler hazırladıklarını anlatan Şamil Özoğul, "Bu çalışmalardaki hedefimiz üretimin kalbi olan kalıpçılık konusunda ülke çapında bilinç oluşturmaktır." diye konuştu.

    Bu yıl ikincisini düzenledikleri Meslek Liseleri Arası Ulusal Kalıp Yarışması’nın öğrencileri teşvik etmede ve öğrencileri sektöre yönlendirmede önemli role sahip olması sebebiyle yarışmayı çok önemsediklerinin altını çizen Başkan Özoğul, okullara yaptıkları ziyaretlerde bu projenin öğrenci ve öğretmenlerde heyecan yarattığını gördüklerini dile getirdi. Başkanın konuşmasının ardından seçimlere geçilirken, Şamil Özoğul başkanlığındaki liste yeniden işbaşına getirildi. Seçim sonucunda, Levent Ganiyusufoğlu, Ayhan Demirkol, Ahmet Koç, Ahmet Kuru, Cüneyt Özumar ve Elif Özge Öztürk, UKUB yeni Yönetim Kurulu’nu oluşturdu. CİHAN

Yorumlar