Kaleseramik yılın ilk ihracatını yaptı

Çanakkale'de faaliyet gösteren Kaleseramik, 2014 yılının ilk ihracaatını İtalya, İngiltere, Kanada, BAE ve Irak’a yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Kaleseramik yılın ilk ihracatını yaptı

Çanakkale'de faaliyet gösteren Kaleseramik, 2014 yılının ilk ihracaatını İtalya, İngiltere, Kanada, BAE ve Irak’a yaptı. Kale Grubu’nun Çan ilçesindeki seramik üssü Kaleseramik Fabrikaları’nda düzenlenen törenle başlayan yeni yılın ilk yurtiçi sevkiyatı da İzmir, İstanbul, Ankara, Trabzon, Erzurum ve Adana’ya oldu.

Çanakkale Seramik, Kalebodur ve Kale markalı ürünlerin, Kale Nakliyat Seyahat ve Turizm A.Ş.’ye ait araçlarla yurtiçi ve yurtdışına gönderilmesi törenine katılan Kale Nakliyat Genel Müdürü Ahmet Sert, “Bugün Avrupa’nın üçüncü, dünyanın 12. büyük seramik karo üreticisi konumundayız. Bu önemli seviyeye tek noktadan, Türkiye’den ihracat yaparak ulaştık. Şimdi İtalya’daki markalarımızın da gücüyle uluslararası bir oyuncu olarak konumumuzu daha yukarıya taşıyacağız.” dedi. Kaleseramik’in 66 milyon metrekare yıllık üretim kapasitesiyle tek alanda üretim yapan dünyanın en büyük seramik kuruluşu olduğunu belirten Genel Müdür Sert, “Türkiye’de yüzde 30’a ulaşan pazar payımızla sektörde liderliğimizi koruyoruz. Bugün Avrupa’dan Amerika’ya, gelişen Ortadoğu’dan Afrika pazarlarına kadar 400’ü aşkın ihracat noktamız bulunuyor ve 100 ülkede Kale Grubu’nun ürünleri satılıyor. Çanakkale Seramik, Kalebodur ve Kale’nin yanısıra Edilcuoghi ve Edilgres markalı ürünlerimizi, yurtiçi ve uzak coğrafyalardaki showroomlarımızda tüketicilerle buluşturuyoruz.” şeklinde konuştu.

Kale Grubu yöneticileri, araba sahipleri ve şoförlerin de hazır bulunduğu törende, kurban kesiminin ardından Kaleseramik Fabrikaları Havuzbaşı Sosyal Tesisleri’nde kavurma ikram edildi. CİHAN

Yorumlar