Kahramanmaraş Uluslararası El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı açıldı

Kahramanmaraş’ta bu yıl ilk kez açılan Uluslararası El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı, yerli ve yabancı yaklaşık 70 firmayı biraraya getrdi.

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş Uluslararası El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı açıldı

Kahramanmaraş’ta bu yıl ilk kez açılan Uluslararası El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı, yerli ve yabancı yaklaşık 70 firmayı biraraya getrdi. Rem Fuarcılık ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen fuara, yurtdışından beş firma katılıyor. Tayland, Senegal, İran ve Dubai gibi ülkeler, kendilerine özgü hediyelik giysiler, takılar, kumaşlar, el sanatı ve antik ürünleri Kahramanmaraşlıların beğenisine sunuyor. Kahramanmaraş Fuar Merkezi (KAFUM)’ndeki bugün açılan fuar, 20 Nisan’a kadar gezilebilecek.

Rem Fuarcılık ve Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çayır, yaptığı açıklamada Kahramanmaraş’ta ilk kez böyle bir organizasyona imza attıklarını söyledi. Çayır, “Kahramanmaraş’a da fuar sektörünün yerleşmesi için bu organizasyonu düzenliyoruz. Yabancı ülkelerden gelenler var. Fuarcılık il genelinde yerleşirse bundan en çok Kahramanmaraş kazançlı çıkacaktır. Önümüzdeki günlerde kitap fuarı da açmayı düşünüyoruz.” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, “Fuara uluslararası ve Türkiye’nin dört bir yanından katılımcılar olması güzel bir olay. Kahramanmaraşlılar, buradaki güzellikleri görecekler. Etkinliğin şehrimizde, özellikle el sanatları alanında uğraşan ustalarımıza yol haritası çizeceği kanaatindeyiz. Emeği geçenlere en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Yeni dönemde başta gıda olmak üzere birçok dalda fuarlar düzenlemeyi planlıyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar