KAHİAD üyeleri Nijer ve Burkina Faso'yu gezdi

Kırşehir Ahi İşadamları Derneği (KAHİAD) üyesi bir grup iş adamı, Afrika’nın Nijer ve Burkina Faso ülkelerine gezi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
KAHİAD üyeleri Nijer ve Burkina Faso'yu gezdi

Kırşehir Ahi İşadamları Derneği (KAHİAD) üyesi bir grup iş adamı, Afrika’nın Nijer ve Burkina Faso ülkelerine gezi düzenledi. KAHİAD üyeleri, uçakla 7 saat süren yolculuğun ardından Nijer’e ulaştı. İki günlük temas ve incelemelerin ardından Burkina Faso’ya geçen iş adamları, burada Burkina Faso-Türk İşadamları Derneği üyeleri ve Türk okulları yöneticileri tarafından karşılandı. Kırşehir heyeti, Burkina Faso’da 3 günlük inceleme ve araştırmanın yanı sıra ihtiyaç sahibi onlarca aileye yardımda bulundu.

Geziyi değerlendiren KAHİAD Başkanı Murat Baran, "Yıllar önce bazı batı ülkeleri buralara gelmiş, egemenliğini kurup buraları sömürmüş. Kendi dillerini ve kültürlerini empoze etmişler. 13 yıl önce Türk okulları çok zor şartlarda açılarak eğitime başlamış. Bu okullar orada önemli bir yer edinmiş ve ailelerin, çocuklarını severek teslim ettiği bir yer haline gelmiş. Eğitim faaliyetlerinin yanı sıra Kimse Yok Mu Derneği vasıtasıyla bu ülkelerde en büyük ihtiyaç olan su kuyuları açılmış, her kuyuda en az 15 köyün faydalanması sağlanmış. Burada açılan Türk okulları sayesinde her hafta cuma namazından önce camide 10 dakika Türkiye’ye, Kimse Yok Mu Derneği’ne ve bu hizmeti buralara kadar ulaştırmaya vesile olanlara dua ediliyor. Bu olay bizi oldukça duygulandırdı. Bizden önce buralara yerleşen iş adamları, çok zor şartlar altında iş kurmuş. Orada ‘Türk İşadamları Derneği’ni kurmuşlar. Kurdukları dernek vasıtasıyla o ülkelerdeki iş imkânlarını bizlere anlattılar." CİHAN

Yorumlar