KAGİDER’den dünya liderlerine mektup

KAGİDER 15 Temmuz gecesi gerçekleşen FETÖ darbe girişimi ile ilgili olarak aralarında ABD Başkanı Obama ve Rusya Başkanı Putin'in de yer aldığı dünya liderlerine bir açıklama yolladı

Google Haberlere Abone ol
KAGİDER’den dünya liderlerine mektup
Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimi ile ilgili olarak aralarında ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de yer aldığı dünya liderlerine bir açıklama yolladı.

KAGİDER açıklamasına göre, dernek 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimi ile ilgili olarak aralarında ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkan adayları Hillary Clinton ve Donald Trump ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, IMF Başkanı Christine Lagarde, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ahmad Mohamed Ali’nin de yer aldığı dünya liderlerine ve 3 bine yakın kurum, ticari ataşelik, yatırımcı, iş dünyası ve sivil toplum liderine bir açıklama yolladı.

Son gelişmelerle ilgili bilgi verilen açıklamada, Türk ekonomisinin çok güçlü olduğu ve Türk halkının darbeye karşı gösterdiği ortak direnişin Türkiye’de demokrasinin ne kadar köklü olduğunu ve yönetimin ancak seçimlerle değişebileceğini ortaya koyduğu belirtildi.

Bildiride ayrıca bütün siyasi partilerin, Türk iş dünyasının, sivil toplum kuruluşlarının, medya ve halkın kararlı bir şekilde Türkiye’nin demokrasisi, demokratik kurumları ve anayasanın yanında yer aldıkları vurgulandı.

OHAL’in Türkiye’de demokrasiye, hukuk düzenine, vatandaşların hak ve özgürlüklerine yönelik tehdidi hızlı ve etkin bir şekilde ortadan kaldırmak amacıyla ilan edildiği vurgulanan açıklamada halen birçok gelişmiş ülkenin de güvenliklerini korumak için olağanüstü hal ilan etmiş oldukları hatırlatıldı.

Açıklamada Türk ekonomisinin güçlü, dayanıklı ve zorluklara karşı koyabilecek durumda olduğuna vurgu yapan KAGİDER, OHAL’in sivilleri, iş dünyasını, yatırımcıları veya yabancı ziyaretçileri etkilemediğini hatırlattı. Açıklamada demokrasi konusundaki ulusal kararlılığı ve tüm dünyadan müttefiklerinin göstereceği dayanışma ile Türkiye’nin demokrasi, ekonomik ve sosyal kalkınma yolunda ilerlemeye devam edeceği belirtildi.

Türkiye’de demokrasinin yaşanan olaylardan daha da güçlenmiş çıkacağına olan inancın altını çizen KAGİDER, kadınların ekonomiye kazandırılması misyonunun gerçekleşmesi için güçlü bir demokratik altyapının gerektiğini hatırlattı ve ülkede demokrasi koruyucuları arasında yer almaya devam edileceğini bildirdi.

 

Yorumlar