Kaçak elektirik de kul hakkı var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, seçimlerde bedava elektrik vaadinde bulunan siyasi parti liderlerine göndermede bulunarak, ‘’Kaçak elektrik kullanmak, devlet ve kul hakkıdır’’ dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kaçak elektirik de kul hakkı var
ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, seçimlerde bedava elektrik vaadinde bulunan siyasi parti liderlerine göndermede bulunarak, ‘’Kaçak elektrik kullanmak, devlet ve kul hakkıdır’’ dedi.

Muhalafetin elektirik vaadlerini eleştirdi
İstanbul’dan tarifeli uçakla Kayseri’ye gelerek AK Parti’nin Kadir Has Spor Salonu’nda 1500 kişiyle yaptığı yemekli İstişare Toplantısı'na katılan Bakan Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, muhalefet parti liderlerinin bedava elektrikle ilgili vaatlerini eleştirdi.

Yıldız, "Elektrikteki kayıp kaçak konusu bir siyasi istismar haline geldi. Yapılacak işlem son derece net ve belli. Kimse kaçak elektrik kullanmayacak, bütün vatandaşlarımız için bu hem kul hakkı hem de devlet hakkıyla alakalı bir husustur.

HDP kaçak elektirikle uğraşsın

Eğer HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş çıkıp, ‘Ben kitle partisi olmak istiyorum. Türkiye’yi kucaklayacağım şirinlik yapmaya devam edeceğim’ diyorsa, yapacağı bir işlem var. Biz PKK’nın zoruyla ödemeyin dediğimiz kişilere bundan sonra ödemeniz lazım demektir. Bunu şu ana kadar kendisinden duymadık. Biz eğer herhangi bir vatandaşımız elektrik parasını ödeyemiyorsa, biz ona kolaylık göstermek zorundayız. Üç taksit diyorsa, 5 taksit, 5 taksit diyorsa 10 taksit yapalım. Ama ödemem diyorsa, devlet otoritesine karşı yanlış olur. Gerçekten de kul hakkı, devlet hakkı olur. Bugün partiler bedava elektrik dağıtacağına, kayıp-kaçakla alakalı hassasiyetlerini belirtsinler. En başta da HDP bunu yapsın’’ diye konuştu. 

Yorumlar