"JPMorgan binlerce kişilik istihdamı İngiltere'den taşıyabilir"

- JPMorgan Chase & Co Üst Yöneticisi Dimon: - "Hali hazırda Londra'daki finansal pasaport sistemi, AB içerisindeki müşterilerimize hizmet sunabilmemizi sağlıyor" - "Eğer AB, Britanya için yeni koşullar getirirse en kötü ihtimalle binlerce çalışanımızı Avro Bölgesi'ndeki diğer şubelerimize taşımak zorunda kalırız"

Google Haberlere Abone ol
"JPMorgan binlerce kişilik istihdamı İngiltere'den taşıyabilir"

LONDON (AA) - Merkezi ABD'de bulunan JPMorgan Chase & Co Üst Yöneticisi Jamie Dimon, Avrupa Birliği'nin (AB), Britanya için yeni koşullar getirmesi durumunda, bankanın ülkedeki binlerce çalışanını Avro Bölgesi'ndeki diğer şubelere taşımak zorunda kalabileceğini belirtti.

İtalya'daki "Il Sole 24 Ore" gazetesine konuşan Dimon, "Asıl mesele şu ki hali hazırda Londra'daki finansal pasaport sistemi Avrupa Birliği (AB) içerisindeki müşterilerimize hizmet sunabilmemizi sağlıyor. Bununla birlikte eğer AB, Britanya için yeni koşullar getirirse en kötü ihtimalle binlerce çalışanımızı Avro Bölgesi'ndeki diğer şubelerimize taşımak zorunda kalırız." açıklamasında bulundu.

JPMorgan gibi Londra'dan Avrupa operasyonlarını yöneten çok sayıda finans şirketi, finansal pasaport uygulaması yoluyla Avrupa'daki müşterilerine kolaylıkla hizmet sağlayabiliyor.

İngiltere'nin 23 Haziran'da yapılan referandumda AB'den ayrılma kararı vermesinin ardından, özellikle Londra'daki finans şirketlerinin Avrupa pazarına erişiminin kesilmesinden endişe ediliyor.

Jamie Dimon geçen ayın başında da "İngiltere'nin AB'den çıkması durumunda, ülkenin Avrupa'ya erişimi azalabilecek ve yaklaşık 4 bin kişinin işten çıkarılabilmesi söz konusu olacak. Bunlar JPMorgan çalışanları. Şu anda ne olabileceğini bilmiyoruz ama AB içerisindeki müşterilerimize de hizmet vermek için hazırlıklı olmalıyız." ifadelerini kullanmıştı.

JPMorgan'ın İngiltere'de hali hazırda 16 bin çalışanı bulunuyor.

Yorumlar