JP Morgan Chase'in ikinci çeyrek geliri arttı

NEW YORK (AA) - ABD'nin en büyük aktif varlıklara sahip uluslararası finansal hizmet şirketlerinden JP Morgan Chase, bu yılın ikinci çeyrek gelirinin...

Google Haberlere Abone ol
JP Morgan Chase'in ikinci çeyrek geliri arttı

NEW YORK (AA) - ABD'nin en büyük aktif varlıklara sahip uluslararası finansal hizmet şirketlerinden JP Morgan Chase, bu yılın ikinci çeyrek gelirinin arttığını bildirdi.

JP Morgan Chase'den yapılan açıklamada, bu yılın ikinci çeyreğindeki gelirin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,9 artış göstererek 25,2 milyar dolar olduğu belirtildi. Şirket, 2015'in ikinci çeyreğinde 24,5 milyar dolar gelir elde etmişti.

Ancak, şirketin, bu yılın ikinci çeyreğindeki net karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,6 azalarak 6,2 milyar dolara düştü. Geçen senenin nisan-haziran döneminde JP Morgan Chase'in net karı 6,3 milyar dolar olmuştu.

Kurumun hisse başına karı da geçen yılın ikinci çeyreğinde 1,54 dolar iken, bu yılın aynı döneminde 1,55 dolara yükseldi.

JP Morgan Chase'den yapılan açıklamada, İcra Kurulu Başkanı (CEO) Jamie Dimon, söz konusu dönemde tüketici mevduatlarının yüzde 10, kredi kartı satış hacminin yüzde 8 ve kredi hacminin yüzde 16 arttığına işaret ederek, "Enerji alanı dışında tüketici kredilerinin kalitesi çok iyi durumda kaldı" dedi.

Şirketin bu yılki ikinci çeyrek gelirinin olumlu gelmesinin ardından New York borsasında hisse başına değeri yüzde 1,8 artış kaydetti.


Yorumlar