Japon işadamları İZKA’yı ziyaret etti

Türkiye ile Japonya arasındaki ticaret ve kültür ilişkilerini geliştirmek amacıyla İzmir'e gelen Japon işadamları heyeti, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) uzmanlarıyla görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Japon işadamları İZKA’yı ziyaret etti

Türkiye ile Japonya arasındaki ticaret ve kültür ilişkilerini geliştirmek amacıyla İzmir'e gelen Japon işadamları heyeti, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) uzmanlarıyla görüştü. Chiba Bank yetkililerinin organize ettiği toplantıya gıda, enerji ve biyoteknoloji başta olmak üzere birçok sektörden firmanın üst düzey 16 yöneticisi katıldı. İZKA Yatırım Destek Koordinatörü Sedef Özer ve Uzman Köksal Aykol tarafından ağırlanan heyet, ajansın faaliyetleri ve firmalara sağlanan mali ve teknik destekler hakkında bilgilendirildi. Aykol'un İzmir ve yatırım imkanları hakkında detaylı bir sunum yapmasının ardından ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

Türkiye ve İzmir'in ekonomik istatistikleri ve yabancı yatırımcılara sağlanan fırsatlar ve destekler hakkında bilgi veren Koordinatör Özer ise şehrin konumu, lojistik avantajları, nitelikli insan kaynakları, gelişmiş altyapısı ve özel yatırım bölgeleriyle yatırımcıya büyük fırsatlar sunduğunu söyledi. Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olan İzmir'in, birçok sektöre hitap eden bir yapıya sahip olduğunu, yurtdışından gelecek yatırımcılar için önemli bir merkez konumunda bulunduğunu ifade etti. İnteraktif sunumunda, İzmir’in lokasyon ve yan sanayi konusunda gelişmiş bir noktada olduğunu ifade eden Köksal Aykol da Ekonomi Bakanlığı teşvikleri ve özel yatırım bölgelerinde yer alan firmalara yönelik vergi avantajlarıyla ilgili bilgi verdi. Ayrıca yöneltilen sorular doğrultusunda, İzmir’deki şehir dönüşümü projeleriyle ilgili de bilgilendirme yapıldı. CİHAN

Yorumlar