İZTO ile EİB daha fazla ihracat için işbirliğini arttıracak

İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir’in ihracatının geliştirilmesi, direkt uçuşların arttırılması, yurtdışı organizasyonlar gibi konularda ortak hareket edilmesi ve var olan işbirliğinin arttırılması...

Google Haberlere Abone ol
İZTO ile EİB daha fazla ihracat için işbirliğini arttıracak

İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir’in ihracatının geliştirilmesi, direkt uçuşların arttırılması, yurtdışı organizasyonlar gibi konularda ortak hareket edilmesi ve var olan işbirliğinin arttırılması kararı aldı.

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak, Yönetim Kurulu başkan yardımcıları Akın Kazançoğlu ve Jak Eskinazi, Meclis Başkan Yardımcısı Yavuz Ateşalp, Yönetim Kurulu üyeleri Mert Pala, Süleyman Subaşı, Mustafa Tüzün ve Ali Yılmaz, bugün EİB’nin yeni seçilen yönetimine tebrik ziyareti yaptı. Ziyarette EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Başkan Vekili Emre Kızılgüneşler, Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Halil Şahin, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Gürkan Renklidağ bulundu. Burada konuşan Ünlütürk, önümüzdeki dönemde İZTO ile daha etkili ve yoğun işbirliği yapmak istediklerini söyledi. Ortak meselelerin çözümü için bunun gerektiğini belirterek, “Bizim birinci önceliğimiz, şu anda İzmir’den yapılan direkt uçuş sayısının arttırılması. Bugüne kadar havalimanı yetersizliğinden bahsediliyordu, artık o sorun çözüldü. İzmir’den kentimiz ihracatı için önemli olan Londra, Milano, Paris gibi en az dört beş önemli kente direkt uçuş olması lazım, çünkü THY’nin yeni destinasyon açtığı her bölgeye yapılan ihracatın hızla arttığını görüyoruz. Hep beraber bunun için mücadele etmemiz lazım.” dedi.

‘İZMİR'DEN DİREKT UÇUŞ, İHRACAT AÇISINDAN ÖNEMLİ’

Geçen hafta düzenlenen inovasyon etkinliklerini 5 bin kişinin ziyaret ettiğini aktaran Ünlütürk, “Orada gördük ki İzmir’de kongremizi, konferansımızı yapacak yeterli büyüklükte bir salon yok. Bu etkinliğimize birkaç bin kişi daha gelse ne yapardık bilmiyoruz. Seneye belki 10 bin kişi olacağız, o nedenle misafirlerimizi rahatlıkla ağırlayacağımız yeni yerler yapmak lazım.” şeklinde konuştu. Gaziemir ilçesindeki yeni fuar alanı inşaatının son aşamaya geldiğini, burasıyla fuarcılıkta yeni bir dönem başlayacağını ifade eden Ünlütürk, İZTO’nun kruvaziyer ve kongre turizmiyle ilgili çalışmalarını da takdirle izlediklerini ve desteklediklerini dile getirdi.

İZTO Başkanı Demirtaş ise EİB ile bugüne kadar güçlü ilişkiler kurduklarını, bunda her iki kurumun da yönetiminde yer alan ortak isimler bulunmasının etkili olduğunu belirterek, bundan sonra da işbirliğini arttırmak istediklerini söyledi. Demirtaş, İzmir’den direkt uçuş konusunun çok önemli olduğunu, bu yüzden şehrin ekonomisi ve ihracatının gelişimi için belirledikleri 10’dan fazla merkeze direkt uçuş yapılması talebini uzun süredir dile getirdiklerini aktardı.

‘YURTDIŞINA BİRLİKTE GİDELİM’

Oda olarak fuarlara büyük destek verdiklerini söyleyen Ekrem Demirtaş, “Yeter ki üyelerimiz iş yapsın. Yurtdışı fuar ve seyahat organizasyonlarımızı birlikte yapıp birlikte gidebiliriz.” teklifinde bulundu. Sabri Ünlütürk de yurtdışı organizasyonların birlikte yapılmasının son derece faydalı olacağını söyledi. EİB gibi kongre turizmine büyük önem verdiklerini belirten Demirtaş, aynı zamanda başkanı olduğu İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (İzmir CVB) ile kongre turizmini geliştirmeye çalıştıklarını kaydetti: “Ancak İzmir CVB’nin bir elemanı var, bütçesi 500 bin lira bile değil. Oysa kongre turizminde Avrupa’nın ilk beşinde yer alan Barselona’nın kongre bürosunun, 100’den fazla çalışanı ve 25 milyon dolardan fazla bütçesi var. İzmir’in kongre merkezi mutlaka İzmir’in merkezinde olmalı ki kentimize katkı sağlasın. Kültürpark’taki fuarın taşınacağı alanın kongre merkezi olarak kullanılacak olması bu açıdan önemli ve yararlı.” CİHAN

Yorumlar