İzmirlilerden Bireysel Emekliliğe İlgi

Bireysel emekliliğe katılımda İzmir 3. şehir oldu. Türkiye çapında büyümesini sürdüren devlet destekli Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katılım 4,3 milyon kişiye ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
İzmirlilerden Bireysel Emekliliğe İlgi

Bireysel emekliliğe katılımda İzmir üçüncü şehir oldu. Türkiye çapında büyümesini sürdüren devlet destekli Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)’ne katılım 4,3 milyon kişiye ulaştı. Ülke genelinde 17 şirket tarafından sunulan BES’e katılımda İzmir üçüncü il oldu.

Devletin her 100 TL’ye 25 TL katkıda bulunmasıyla birlikte önemli yatırım araçlarından biri haline gelen BES’e, İzmirliler büyük ilgi gösteriyor. Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM)’nin 28 Şubat 2014 tarihli verilerine göre BES’e katılan İzmirli sayısı 323 bin 753’e çıktı. BES’te yüzde 30,4 ile en fazla İstanbullu katılımcı bulunuyor. Onu yüzde 9,4 ile Ankaralılar ve yüzde 7,6 ile İzmirliler takip ediyor.

Kişilerin emeklilik dönemlerinde daha rahat yaşayabilmesi ve ihtiyaçlarını daha kolay karşılayabilmesi için mevcut kamu sosyal güvenlik sistemlerinin tamamlayıcısı olan BES, Türkiye genelindeki büyümesini sürdürüyor. Bireysel emeklilik, gönüllü katılıma dayalı olarak kamunun gözetim ve denetiminde özel şirketler tarafından uygulanıyor. Aynı zamanda kişinin günlük işleri içinde yapamadığı ya da ertelediği tasarruflar için sağladığı disiplinle önem kazanıyor. 

Yorumlar