İzmirgaz 16 bölgede 477 bin aboneye ulaştı

İzmir'de 2005 yılından beri doğalgaz dağıtım ve işletmesini üstlenen İzmirgaz, 16 bölgede 477 bin (BBS konut eşdeğeri) aboneye ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
İzmirgaz 16 bölgede 477 bin aboneye ulaştı

İzmir'de 2005 yılından beri doğalgaz dağıtım ve işletmesini üstlenen İzmirgaz, 16 bölgede 477 bin (BBS konut eşdeğeri) aboneye ulaştı. İzmirgaz yetkilileri, doğalgazın toplumda var olan kanının aksine zehirsiz olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada, “Doğalgaz zehirsiz, kokusuz ve renksiz bir gazdır ancak oluşabilecek gaz kaçaklarına karşı daha kolay hissedilebilmesi için çürük sarımsak kokusunu andıran bir koku maddesiyle kokulandırılmıştır.” denildi.

GÜVENLİK ÖNERİLERİ

İzmirgaz’ın kullanıcılarına tavsiye ettiği güvenli kullanım önerileri şunlar: "Evinizde çürük sarımsak kokusuna benzer bir koku hissettiğinizde, mutlaka Doğalgaz Acil Müdahale 187 hattını arayarak, görevlinin vereceği talimatları eksiksiz olarak uygulayın. Cihazlar, üretici firmaların talimatlarına uygun monte ettirilmeli. Cihazların periyodik bakımları, yetkili servislere yaptırılmalı. Konuttaki tesisat yapım aşamasında, İzmirgaz teknik şartname ve uygulamalarına göre açılmış menfezler kesinlikle kapatılmamalı. Evde bacalı kombi kullanılıyorsa karbonmonoksit detektörünün çalışır durumda olduğundan emin olunmalı. Kombi, bacalı sisteme bağlıysa her yıl kış gelmeden önce mutlaka bacanın kontrolü yaptırılmalı. Binada bulunan deprem sensörü kontrol edilmeli, çalışmıyorsa yetkili servise bildirilmeli."

VERİMLİ KULLANIM

Doğalgazın daha da verimli ve ekonomik kullanılması için de şunlar tavsiye edildi: "Öncelikle doğalgaz yakma cihazı belirlenirken evin ısı ihtiyacına uygun seçilmeli. Konutun ısı yalıtımının iyi olması, yakıt miktarını azaltacaktır. Mevcut izolesiz kapı ve pencerelerin kenarlarındaki boşluklar, pencere süngeriyle kapatılmalı. Binanın çatı izolasyonu yok veya yetersizse uygun bir şekilde yaptırılmalı. Radyatörlerin üstleri ve önleri, mobilya ve benzeri eşyalarla kapatılmamalı. Radyatörlerle duvar arasına izolasyon levhası koyulmalı. Konut ısıtma sistemlerinde modülasyonlu çalışan kombi ve termostatik vanalı radyatörler kullanmak, yakıtta büyük ölçüde tasarruf sağlar. Oda sıcaklığının üzerine yükseltilen her bir derece sıcaklık, yakıt tüketiminde yüzde 6 artışa neden olur. Kombinin gündüz ve gece çalışma aralığı ayarlanarak, ihtiyaca göre uygun sıcaklıkta sürekli açık tutulması önemli yakıt tasarrufu sağlar." CİHAN

Yorumlar