İzmir'e katma değeri yüksek 40 tarım tesisi daha geliyor

"Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi" programı kapsamında geçen yıl yüzde 50 hibe desteği almaya hak kazan 40 projede sona gelindi.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'e katma değeri yüksek 40 tarım tesisi daha geliyor

"Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi" programı kapsamında geçen yıl yüzde 50 hibe desteği almaya hak kazan 40 projede sona gelindi. Tamamlanan projelerle İzmir, 40 tarım tesisine daha kavuşmuş olacak. Şubat ayı içinde faaliyete geçmesi beklenen tesislerin toplu açılışını ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yapması bekleniyor.

İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, ilçe müdürleriyle biraraya geldi.
2013 yılının değerlendirilip 2014 hedeflerinin belirlendiği İlçe Müdürleri Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Güldal, şubatta İzmir’de katma değeri yüksek 40 tarım tesisinin daha faaliyete geçeceğini bildirdi. Program kapsamında geçen yıl İzmir’den 40 projenin yüzde 50 hibe desteği almaya hak kazandığını kaydederek, bir yıllık süre zarfında girişimcilerin eksiklerini gidererek projelerini tamamladığını belirtti. Güldal, 40 projenin toplam maliyetinin 21 milyon 338 bin 458 milyon lira olduğunu, 9 milyon 747 bin 227 liralık hibe kısmının girişimcilere ödendiğini aktardı. Yatırımların yaklaşık 500 kişiye iş imkanı sağlayacağını, ekonomiyi canlandıracak ve istihdama katkı sağlayacak 40 tesisin açılışını ise Bakanı Eker’in yapmasını beklediklerini söyledi.

2014 yılı için Tarımsal Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’in geçen günlerde yayınlandığını ve son başvuru tarihinin 27 Ocak olduğunu hatırlatan İl Müdürü Güldal, müdürlerden ilçelerindeki üreticileri ve girişimcileri proje üretmeleri konusunda teşvik etmesini istedi. Tarım faaliyetleri açısından İzmir’in 2013 yılını verimli geçirdiğini kaydederek, “Yeni yıl yeni ümitlerin, yeni gayretlerin yılı olmalı. 2013 yılında başladığımız ve 2014 yılında da devam etmesini istediğimiz projelerimiz var. 2014’te daha başarılı olmayı istediğimiz çalışmalar bizi bekliyor. İzmir olarak ülkemizin en önemli tarım kentlerinden birinin yöneticileriyiz. Bu hassasiyeti derinden hissetmemiz lazım. İlimizdeki potansiyeli faydaya dönüştürmek bizim elimizde.” dedi.

"Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY)" projesinin 2013 yılı itibariyle tamamlandığını ancak il müdürlüğü imkanlarıyla İzmir’de entegre mücadeleye devam edileceğini belirten Ahmet Güldal, "Süt Eylem Planı" çerçevesinde çiğ sütte kalitenin ve verimin arttırılmasına yönelik yürütülen çalışmaların da devam edeceğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar