İzmirde sürü yönetimi eğitimi başladı

Küçükbaş hayvancılığın yaygınlaştırılması amacıyla hayata geçirilen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesinin İzmir ayağı, Karaburun ilçesinde başladı.

Google Haberlere Abone ol
İzmirde sürü yönetimi eğitimi başladı

Küçükbaş hayvancılığın yaygınlaştırılması amacıyla hayata geçirilen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesinin İzmir ayağı, Karaburun ilçesinde başladı. Çobanlar eğitimden geçirilecek, sertifika alanlar sürü yönetimi elemanı olarak istihdam edilecek.

Proje Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İŞKUR, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin ortaklığında, küçükbaş hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı 51 ilde yürütülecek. Yaklaşık 11 bin kişinin eğitimden geçeceği projeyle kalifiye sürü yönetimi elemanları yetiştirilecek. Projesinin yürütüleceği iller arasındaki İzmir’de, eğitimlerin ilki Karaburun’da 25 kişiyle başladı. Eğitimden önce düzenlenen töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, yıl sonuna kadar 16 ilçede 33 kurs daha açmayı planladıklarını söyledi. Eğitimden geçecek 820 kişinin sürü yönetimi elemanı olarak istihdam edilmesini hedeflediklerini, eğitimlerin 15 gün süreceğini kaydetti.

İŞKUR’DAN ÇOBAN EĞİTİMİ İÇİN İZMİR’E 400 BİN LİRA DESTEK

Eğitim boyunca kursiyerlerin İŞKUR tarafından sigortalanarak günlük ücret ödeneceğini kaydeden İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak ise kurum olarak çobanlık işine mesleki bir statü kazandıracak bu projeyi desteklemekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Teklif edilen yüksek maaşlara rağmen hayvancılıkla uğraşanların çoban bulamamaktan şikayetçi olduğunu, açtıkları kurslarla bu ihtiyacı karşılamayı hedeflediklerini dile getirdi. Kabak, protokol dahilinde İzmir’e eğitim için İŞKUR olarak 400 bin lira ayırdıklarını belirtti. Eğitimlerin Halk Eğitim merkezleri aracılığıyla verileceğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Hüseyin Akpınar ise kurslara devam zorunluluğu olduğunun altını çizerek, sonunda başarılı olanlara sertifika verileceğini söyledi. CİHAN

Yorumlar