İzmir’de 2014 yılında 30 fuar düzenlenecek

İzmir’de 2014 yılında 30 fuar olacak. Bunların 10’u İZFAŞ, diğerleri ise çeşitli fuarcılık şirketleri tarafından düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
İzmir’de 2014 yılında 30 fuar düzenlenecek

İzmir’de 2014 yılında 30 fuar olacak. Bunların 10’u İZFAŞ, diğerleri ise çeşitli fuarcılık şirketleri tarafından düzenlenecek. Konuya ilişkin bilgi veren İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, 2013 gibi 2014 yılının da İzmir’de fuarcılık yılı olacağını öngördüklerini söyledi. Gaziemir ilçesinde inşaatı devam eden yeni fuar alanının 2014 yılında hizmete girmesini beklediklerini ve bu gelişmenin, hem fuarcılık sektörü hem de İzmir ekonomisi için büyük önem taşıyacağını vurgulayan Örs, “2013 yılı boyunca İZFAŞ olarak 11 fuar, iki kongre ve bir kurultay gerçekleştirdik. Diğer fuarcılık şirketlerinin düzenlediği misafir fuarlara ise lojistik destek verdik. 2013, fuarcılık açısından başarılı bir yıl oldu.” dedi. Yeni fuar alanıyla sektörde yeni bir dönemin başlayacağını ifade eden Örs, şunları kaydetti: “Yeni fuar alanıyla birlikte fuarcılık sektörünün 1,5–2 misli büyüyeceğini, İzmir ve Ege Bölgesi'nin ekonomisinde de önemli açılımlar sağlayacağını ve yeni kazanımlar getireceğini öngörüyoruz. Gaziemir yeni fuar alanı ile rakiplerimize göre en büyük eksikliğimizden biri de giderilmiş olacak. Diğer bir eksikliğimiz ise dünyanın birçok ülkesine İzmir’den direkt uçuşların olmaması. Yakın bir gelecekte bu sorunun, özellikle yeni fuar alanının devreye girmesi ve etkisiyle çözüleceğini düşünüyorum.”

‘FUARCILIKTA ÇITAYI YÜKSELTMEK İSTİYORUZ’

İzmir’de 2014 yılında yaklaşık 30 fuar organizasyonu planlanıyor. TOBB 2014 resmi fuarlar programında yer alan etkinliklerden 10 fuar, İZFAŞ, diğerleri fuarlar ise çeşitli şirketler tarafından düzenlenecek. Ayrıca İZFAŞ tarafından 2014 yılında, fuarcılık sektörünün dünyadaki ve Türkiye'deki gelişimi üzerine bir çalıştay da planlanıyor. İzmir’in öncü fuarcılık şirketi olarak 2014 yılından beklentilerinin, yine başarılı organizasyonlara imza atmak olduğunu belirten Genel Müdür Örs “Hedefimiz, var olan fuarlarımızın çıtasını yükseltmenin yanısıra İzmir’e MARBLE, IF WEDDING FASHION İZMİR ölçüsünde yeni fuarlar kazandırmak. Alanında dünyanın üç büyük fuarı arasında yer alan MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nı 2014 yılında 20. kez düzenlemekten büyük gurur duyuyoruz. İZFAŞ olarak gurur duyduğumuz diğer bir fuarımız ise Avrupa’nın en büyüğü olarak gösterilen IF WEDDING FASHION İZMİR’dir. MARBLE, ülkemizin Uluslararası Fuarcılık Endüstrisi Birliği (UFI) onaylı ilk ihtisas fuarıdır. 1947 yılından beri UFI’ye üye olan İzmir Enternasyonal Fuarı ve 1998’den beri üyeliği devam eden MARBLE gibi Gelinlik Fuarımız da 2014 yılından itibaren UFI onaylı ihtisas fuarı olarak düzenlenecek.” diye konuştu.

İZFAŞ’IN 2014 YILINDA DÜZENLEYECEĞİ FUARLAR

Yaz ve Kış olmak üzere yılda iki kez düzenlenen İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı. 35. Ayakkabı Yaz Fuarı 9–12 Ocak 2014, 36. Ayakkabı Kış Fuarı ise 19–22 Haziran 2014 tarihlerinde düzenlenecek. Avrupa’nın en büyük fuarı olan IF WEDDING FASHION İZMİR–8. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, 22-25 Ocak 2014 tarihlerinde yapılacak. Sektörün dünyadaki ilk üç fuarı arasında yer alan ve adı İzmir’le özdeşleşen MARBLE-Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, dünya birinciliği hedefine doğru hızlı ve emin adımlarla ilerliyor. MARBLE, 26-29 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. EKOLOJİ İZMİR–5. İzmir Organik Ürünler Fuarı, 10–13 Nisan 2014, aynı tarihlerde OLIVTECH–Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı organize edilecek. BOAT İZMİR-Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı, 7–11 Mayıs 2014 tarihlerinde ikinci kez düzenlenecek. Türkiye’nin ilk, tek ve en büyük uluslararası genel ticaret fuarı olan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) 29 Ağustos–7 Eylül 2014 tarihlerinde 83. kez gerçekleştirilecek. KENT EXPO–Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı, 16–19 Ekim 2014 tarihlerinde ikinci kez organize edilecek. TRAVEL TURKEY İZMİR- Turizm Fuar ve Konferansı, sekizinci kez 4–7 Aralık 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek. İZFAŞ ayrıca PLASTECH–Plastik, Ambalaj ve Teknolojileri Fuarı, MINEX-Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı ve İZMİR AUTOSHOW–Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı’nı iki yılda bir düzenliyor. CİHAN

Yorumlar