İzmir Enternasyonal Fuarı kapılarını 83. defa açacak

Türkiye’nin uluslararası nitelikteki ilk fuar organizasyonu İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 83. yılını kutluyor. Bu yıl, 29 Ağustos-7 Eylül arasında düzenlenecek. Partner ülkenin Mauritius, odak ülkenin Hindistan, onur konuğu illerin Diyarbakır...

Google Haberlere Abone ol
İzmir Enternasyonal Fuarı kapılarını 83. defa açacak

Türkiye’nin uluslararası nitelikteki ilk fuar organizasyonu İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 83. yılını kutluyor. Bu yıl, 29 Ağustos-7 Eylül arasında düzenlenecek. Partner ülkenin Mauritius, odak ülkenin Hindistan, onur konuğu illerin Diyarbakır ve Malatya, temasının "Lojistik" olduğu 83. İEF'nin hazırlıkları devam ediyor.

Geçen yıl olduğu gibi sadece uluslararası katılımın bulunduğu 4 no'lu hol, yurtdışı katılımcı firmalardan gelen talep doğrultusunda 29 Ağustos–2 Eylül arasında açık kalacak. Diğer bütün etkinlikler 10 gün boyunca devam edecek. Geçen yıllarda 1/B no’lu holde yer alan onur konuğu iller ise bu yıl farklı bir uygulamayla 3 no’lu holde olacak. Bir genel ticaret fuarı niteliği taşıyan İEF'ye her yıl yaklaşık 20 ürün grubunda, yerli ve yabancı bin 100’ü aşkın firma ve 60’tan fazla ülke katılıyor. Fuar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde düzenleniyor. Girişlerde kentkart kullanılacak, ziyaret saatleri 16.00–23.00 olacak.

Her yıl farklı bir tema çerçevesinde düzenlenen İEF'nin bu yılki teması, önümüzdeki yıllarda planlanan lojistik ihtisas fuarından yola çıkılarak “Lojistik” olarak belirlendi. Bu sektöre yönelik katılımcı firmalar ve çeşitli sergiler, 2 no’lu hol’de yer alacak. Bu yıl kapalı alanda fuar çarşısı, 1/A no’lu holde düzenlendi. Açık alandaki çarşı ise Lozan ile Montrö kapıları arasındaki bölümde yer alacak. İzmir Uluslararası Fuar Alanı 1/B no’lu holde yer alan “Bilişim ve İletişim” özel bölümü, yaklaşık 2 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. 2010 yılındaki 78. İEF’nin ana teması olan İletişim Teknolojileri ve Telekomünikasyon'dan yola çıkılarak, firmalardan gelen talep doğrultusunda oluşturulan bu bölümün yine büyük ilgi görmesi bekleniyor. Binek, ağır tonajlı, hafif ticari, ticari, otomotiv yan sanayi, otomotiv lojistik dallarında üretim yapan ve hizmet veren otomotiv firmalarıyla iş makineleri, Kültürpark Kaskatlı Havuz ile Lozan Kapısı alanında bulunacak. İlk olarak 2012 yılında TIR'la katılacak firmalara ayrılan Road Show Area özel alanı, talep doğrultusunda bu yıl da oluşturuluyor. Kültürpark Uzun Havuz çevresindeki alanda, birçok firmanın TIR'ları sergilenecek. 26 Ağustos Kapısı girişinin sol tarafında ayrılan özel alanda ise sivil toplum kuruluşları ve dernekler bulunacak. Marka tescilli ürünlerin olacağı gıda satış alanı, bu yıl da Paraşüt Kulesi etrafında.

Her yıl fuar ziyaretçilerinin uğrak noktası haline gelen etkinlik de yine aynı yerde, Basmane Kapısı girişinde yer alıyor. Fuar süresince farklı yörelerin mutfaklarının sergileneceği Yöresel Lezzetler Festivali’nde sahne gösterileri, dans ve konserler olacak. CİHAN

Yorumlar